4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Eğitim sorunları unutuldu'

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, eğitim sorunlarının Türkiye'nin yoğun gündemi arasında kaybolduğunu söyledi.


Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşmak için memleketi Malatya'ya gelen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Parlak, Türkiye gündeminin şu anda çok yoğun olduğunu belirterek, "Bu yoğun gündem içerisinde eğitimin lafı bile yok. Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor, üniversiteler eğitime geçerken tabii çok ciddi sorunlarla, problemlerle karşı karşıya kalacak. Bu pek önemsenmiyor. Ama eğitim gelecekte Türkiye'nin gündemini çok yakından ilgilendirecek" dedi.


Hükümet ile muhalefet arasındaki tartışmaların toplum için çok seviyeli olması gerektiğini ifade eden Parlak, "Türkiye'de siyasette, bilimde çok düzeyli olarak yapılmalı. Düzeyini yitirirse, toplumun tüm katmanlarında erozyon oluşur. Tabii bir takım haksız ya da haklı iddialar varsa, yargı bunların sonucunu ortaya çıkartacaktır. Tabii ki, iktidarla muhalefetin aralarında bir takım siyasi tartışmalar olabilir ama bunu düzeyli olması toplum için çok daha yararlı olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 14:50:10
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 14:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?