3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Eğitim ve tatbikat

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü personeline sivil savunma eğitimi verilip, sonra da tatbikat gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Selçuk Açıkgöz tarafından önce Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına sivil savunmayla ilgili teorik bilgi aktarıldı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yan tarafındaki boşlukta ise, yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Muhtemel bir yangında itfaiye ekipleri gelene kadar nelerin yapılacağının gösterildiği tatbikat ilgi gördü.

Bu arada, Sivil Savunma Uzmanı Selçuk Açıkgöz, sivil savunmanın önemini anlatarak, "Sivil savunma kavramı çerçevesinde doğal ve insan kaynaklı afetlerden en az zararla kurtulmayı başarabiliriz. Başarmanın yolu da sivil savunmayı öğrenerek diyebilirim. Ülkemiz dünya üzerinde bulunduğu coğrafik, jeopolitik ve askeri konum itibarıyla kritik bir bölgede yer almakta, yine ülkemiz coğrafik yapı nedeniyle doğal afetlerin en yoğun yaşandığı bir konumda yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizde her on yılda bir meydana gelen 5 ve üzeri depremlerle yüzlerce, binlerce insanımızı kaybetmekteyiz, yine bu depremler binlerce insanımızın yaralanmasına ve ülkemizin büyük ekonomik kayıplar yaşamasına sebep olmaktadır" diyen Açıkgöz, sivil savunmanın iyi öğrenilmesi halinde doğal afetler ve yangınların en az zarar ve hasarla atlatılabileceğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 10:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?