6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Eğitime kar arası!

MALATYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı; Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Dün öğlen saatlerinde yağmurun olduğu Malatya merkezde biranda bastıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı kenti beyaza bürürken, birçok araç yollarda kaldı. Şehirlerarası yollarda yoğun kar yağışından dolayı birçok araç mahsur kalırken; Pütürge ve Doğanyol ilçeleri yollarının dün akşamdan beri kapalı olduğu bildirildi. Malatya'dan Pütürge ve Doğanyol'a gidecekler, yolların kapalı olması nedeniyle garajlarda bekliyor. İstanbul'dan Malatya'ya gelen ve Pütürge ilçesine gidecek 4 yolcu otobüsü de yolların kapalı olması nedeniyle Doğu garajında yolcuları ile bekliyor. Pütürge'ye gitmek için alternatif yolu deneyen bir minibüsün ise Kale ilçesi yakınlarında mahsur kaldığını belirtti.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 229 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı, Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime bir gün ara verildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da kent merkezi ve merkeze bağlı köylerde, okulları bir gün süreyle tatil etti. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan hamileler ile kronik hastalar ile engelli personelin de bir günlük idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

...
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2013 Salı 09:53:55
Güncelleme :9 Ocak 2013 Çarşamba 10:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?