4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Ekkehart Geske mezarı başında anıldı

Malatya'da bir yıl önce Zirve Yayıncılık bürosunda öldürülen Alman Tilmann Ekkehart Geske, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde, Hristiyan Protestan cemaatiyle yakın ilişki içerisinde olduğu iddia edilen Zirve Yayıncılık bürosunda Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske (46), Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel (32), 5 kişilik bir grup tarafından öldürülmüştü.

Olaydan sonra Malatya'daki Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verilen Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske, Malatya'da bulunan eşi Suzanna Geske ve 3 çocuğunun yanı sıra Pretostan cemaatinin katılımı ile mezarı başında anıldı.

Türkçe ilahilerin okunduğu törende basın mensupları ailenin isteği üzerine mezarlığa alınmadı. Törene; Diyarbakır Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Ahmet Güvener, İhsan Özbek ile cemaat mensupları katıldı.

Bu arada, 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak açılan dava halen Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Davada Hamit Ç. (19), Cuma Ö. (20), Salih G. (20), Abuzer Y. (19), Kürşat K.(18) ve Mehmet G. (19), "silahlı örgüt kurmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, iş yeri dokunulmazlığını bozmak ve silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla yargılanıyor. Olayın kilit ismi olan ve henüz mahkemede ifadesi alınmayan Emre Günaydın ise "terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi olmak"la suçlanıyor. Olaya karışan 5 kişi hakkında 3'er kez müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Davanın 6'ncı duruşması, 12 Mayıs 2008'de yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 17:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?