4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Elektrik zammına tepkiler sürüyor

Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, elektrik zammına tepki göstererek, "Elektrik zammını protesto için fabrikalar birkaç gün çalışmamalı"dedi.

Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında 1 Temmuz'dan itibaren elektrik ücretine yüzde 22 zam yapılacak olmasını değerlendiren Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, "Biz tüketiciler olarak, elektrik zammına tepki göstersek de hesaba alan yok. Ancak, fabrikalar birkaç gün çalışmalarını durdururlarsa ses getireceği kanaatindeyim" dedi.

Bankaların kredi kartlarından yıllık ücret alınmasını Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 12 ve 23 Şubat 2008 tarihli genelgelerinde, "Bankanın müşteriden yıllık ücret isteme hakkı bulunmuyor. Bu durumda kart kullanıcısı, yıllık ücret ödemeyi ret edebilecek ve ödeme yaptıysa da geri isteyebilecek" hükmü olmasına rağmen, buna bazı bankaların uymamasını eleştiren Ali Düzova, "Yıllık ücret alan banka yetkilisi ile görüşüldüğünde 'Biz bilmeyiz, genel müdürlük bilir. Genel müdürlükle görüşün' şeklinde baştan savıcı sözler söyleniyor. Buna en iyi tepki, bu bankalar şikayet edilmeli. Bundan da sonuç çıkmıyorsa, kredi kartı ve diğer işlemler iptal edilerek ciddi ve duyarlı banka şubeleriyle çalışılmalıdır" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?