3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Elektronik üniversite projesi

Malatya İnönü Üniversitesi'nin Elektronik Üniversite açmak için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) başvuru yaptığı bildirildi.


İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptığı açıklamada, "İnönü Üniversitesi bünyesinde Elektronik Üniversite açılması için YÖK'e başvuru yaptık. Bu sistem Açıköğretim Fakültesi gibi değil. Sağlık alanında çalışan memurlar Elektronik Üniversite'de lisans tamamlayacaklar" ifadelerini kullandı.


Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini söyleyen Rektör Çelik, "Sağlık Bakanlığı ile protokol yaptık. Bakanlık bünyesinde çalışanların lisans tamamlamalarını yapacağız. Ders notlarını bölüm bölüm elektronik posta ile öğrencilere mail göndereceğiz. Öğrenci isterse çıktı alacak. İsterse bilgisayarda dersini çalışacak" şeklinde konuştu.


İnönü Üniversitesi olarak Elektronik Üniversite ile üniversiteye 6 bin öğrenci kazandıracaklarını vurgulayan Rektör Çelik, "6 bin öğrenciye uzaktan eğitim vereceğiz. Böylece, üniversite olarak hem para kazanacağız, hem de öğrenci sayımızı arttıracağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?