30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Emniyete 250 yeni kan

MALATYA POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) düzenlenen törenle 205 polis diplomalarını aldı.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nun 8. dönem mezunları için yemin töreni düzenlendi. Polis Meslek Yüksekokulu'nun çim sahasında gerçekleşen mezuniyet ve yemin törenine Vali Ulvi Saran, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkan Vekili Kurmay Albay Mehmet Özoğlu, Belediye Başkan Vekili Alican Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gültekin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Emniyet Müdürü Ali

Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Vali Saran, bazı hizmetlerin özel sektör tarafından gerçekleştirilebileceğini ancak güvenlik gibi hizmetlerin asla özelleştirilemeyeceğini belirterek, polislerden vatandaşlara hizmet ettiklerini unutmamalarını vurguladı.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan ise, "Gelişmiş demokrasilerde polis kamu düzeni ve bireysel hak ve özgürlükler alanı arasında hassas bir noktada bulunmaktadır. Yeni gelişen güvenlik konsepti çerçevesinde amacımız bireysel hak ve özgürlükleri daraltılmadan kamu güvenliğini sağlayabilecek nitelikte geleceğin polislerini yetiştirmektir" dedi.

Törende başarı sıralamasında ilk 3 ve ilk 10'a giren polis adaylarına çeşitli kurum ve kuruluşlarca hediyeler verildi. Başarılı polis adaylarına 2. Ordu Komutanlığı'nın hediye ettiği Atatürk'ün Nutuk isimli kitabı ise 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkan Vekili Kurmay Albay Mehmet Özoğlu tarafından verildi. Polis adayları diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Tören geçişi sonrasında polis adayları mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

MALATYA POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ
MALATYA POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ
MALATYA POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ
MALATYA POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 17:39:04
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?