4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Emniyetten araç tescil açıklaması

Malatya Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, vatandaşların notere gitmeden araç tescil işlemlerini sadece ruhsat masraflarını karşılayarak Trafik Tescil Şubesi'nde yapabileceğini bildirdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 1 Ağustos 2008 tarihinde yürürlüğe girecek olan Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan düzenlemede ikinci el araçların nakil ve devir işlemlerinde noter zorunluluğunun kaldırıldığı belirtilerek, "Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri, satış ve devri yapılacak araçtan dolayı motorlu taşıtlar vergisi borcu bulunmadığının tespit edilmesi halinde araç sahibi adına düzenlenmiş tescil belgesi esas alınarak, Trafik Tescil Şube veya bürolarındaki ilgili memurlar tarafından siciline işlenmek suretiyle yapılacaktır. Trafik Tescil Şube veya büroları tarafından yapılmayan her çeşit satış ve devirler geçersizdir" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kanunun yürürlüğe girmesinden önce konu ile ilgili gerekli tedbirler alınmış, tescil bürolarındaki memur ve bilgisayar sayısı artırılmıştır. Vatandaşımızın tescil işlemleri en seri şekilde yapılması sağlanacaktır. Nakil ve devir işlemlerinde satıcı ile alıcının emniyetin trafik tescil bölümüne giderek, polis huzurunda alım-satım işlemlerini yapacak, vatandaşlarımız önceden olduğu gibi sadece ruhsat masraflarını ödeyecek bunun dışında herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Uygulama polisin iş yükünü artıracaktır, ancak yeni düzenleme vatandaşın lehine olacaktır."

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 12:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?