2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Emniyet'ten çocuklara uyarılar

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, sokakta çalışan çocuklarla piknik yaparak, onları "Sokakta çalışmayın, sizleri kaçırıp organlarınızı satabilirler" sözleriyle uyardı. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi'nin ortak organizasyonuyla, sokakta çalışan çocuklar Bölge Trafik Müdürlüğü'nün tesislerinde bir araya getirildi. 

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ve emniyet müdür yardımcılarının da katıldığı piknikte, çocuklar için eğlence programı düzenlendi. 



Piknikte çocuklarla konuşarak sohbet eden Emniyet Müdürü Kahya, "Bu toplantılarda, sizlerin sorunlarınızı görüşerek, sizlere nasıl yardımcı oluruz onları görüşeceğiz. Çocuklar sizleri çok seviyoruz, yalnız sizleri mendil satarken, arabaların camını silerken, sakız satarken görmek bizleri çok üzüyor. Ailelerinize bakmak zorunda değilsiniz, aileleriniz size bakmak zorundadır. Sokaklarda çalışmanızı sizlere yakıştıramıyor, diğer çocuklar gibi eğlenmenizi, oynamanızı istiyoruz" dedi. 


Çocuklara çok dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Kahya, "Sizleri kandırıp, kaçırabilirler, suçlarda kullanabilirler, kapkaçta kullanabilirler, organlarınızı satabilirler. Yol göstermek, sizi korumak için bir araya geldik. Öncelikle amacımız, sizleri sokaktan kurtarmak. Ailenizi geçindirmek zorundaysanız, ailenize yardımcı olacağız" şeklinde konuştu. 

Kahya, konuşmasını bitirdikten sonra çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.
.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2006 Cumartesi 16:16:47
Güncelleme :17 Haziran 2006 Cumartesi 16:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?