4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Emniyetten 'tefecilik' açıklaması

Tefecilik suçunun son günlerde yoğun olarak işlendiği ancak vatandaşların şikayetten korkmaları nedeniyle polisin bunun üzerine gerekli şekilde gidemediği belirtilerek, vatandaşın şikayetten çekinmemesi istendi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Bir çok ilimizde olduğu gibi Malatya ilimizde de tefecilik suçunun yoğun olarak işlendiği bir gerçektir. Ancak tefecilik mağdurlarının adli mercilere şikayetlerine müteakip gerek baskı gerekse kendisi ve yakınlarına zarar gelebileceği endişesiyle veya suçu delillendiremediklerinden daha sonradan bu şikayetlerinden vazgeçtikleri gözlemlenmiştir" denildi.

"Tefeciden para alıp işlerini yola koyan işadamı çok azdır. Esnaf borcunu ödese dahi faizi durmakta iflas edene kadar kurtulamamaktadır. Tefecilikle mücadele adli mercilerin ve Emniyet Müdürlüğümüzün harekete geçebilmesi için mağdurların gelip şikayetçi olup müracaatlarını yapmaları gerekmektedir" denilen açıklamada, "Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak her zaman mağdur vatandaşlarımızın yanındayız. İlimizde meydana gelen tefecilik olaylarına karşı Emniyet Müdürlüğü olarak mücadelemiz devam etmekte ve müracaatlar değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

İH
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 10:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?