6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

En 'acı' veda!

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonda mayına basması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay, memleketi Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından Şehit Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın (29) cenazesi memleketine getirildi. Doğum yeri Doğanşehir'in Günedoğru köyüne götürülen şehidin cenazesini burada ailesi ve köy halkı karşıladı. Anne Emine Aktay, tabut karşılanırken, "gelin geliyor" dedi ve çevresindekilerin üzgün görünmemelerini istedi.

İkindi namazına müteakip yapılan cenaze törenine Vali Vekili Bilal Bozdemir, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, belde ve ilçe belediye başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı. Şehit yakınları burada gözyaşlarını tutamadılar. Şehidin annesi Emine Aktay, çevresindekilere "Metanetli olun., Kimse bizim üzüldüğümüzü görmesin. Üzülmeyin, kimse üzüntümüze sevinmesin" dedi.

Cenaze namazını Doğanşehir Müftüsü Şehmuz Tanrıverdi kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, evine götürüldü ve burada helallik verildi. Cenaze, daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2012 Cumartesi 19:13:04
Güncelleme :21 Nisan 2012 Cumartesi 19:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?