30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

En büyük engel işsizlik!

MALATYA TSO'DAN

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye'nin önündeki en büyük engelin işsizlik olduğunu söyledi.

Malatya TSO Meclisi, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'da artık karma fuarlar yerine sektörel fuarların kurulması gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki yıl özellikle komşu ülkelerdeki firmaları buraya çekmek için bir çalışmamız olacak. Kuzey Irak, Suriye ve İran'daki firmaları buraya alıştırmamız lazım. Çünkü artık Malatya'da ciddi anlamda bir üretim potansiyeli var. İhracat yapan firma sayımız artıyor" dedi.

ARITMA TESİSİ İHALEYE ÇIKIYOR

Erkoç, "Sanayileşirken, çevreyi de gözetlemek zorundayız. Yabancı firmalar, geldiği zaman çevreyi çok önemsiyoruz. Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci bir arıtma tesisine ihtiyaç duyuluyor. Keşif bedeli 20 milyon TL olan arıtma tesisi projesinin Ağustos ayında ihalesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak" şeklinde bilgi verdi.

MALATYA'YA BECERİ10 PROJESİ

Beceri10 Projesi hakkında bilgiler veren TSO Başkanı Erkoç, "Türkiye'nin önündeki en büyük engel işsizlik. Türkiye'nin birinci meselesi işsizliktir. Aynı zamanda sosyal bir durumda olan işsizlik için yeni bir proje başlatıldı. Şuanda İŞKUR'a başvurup, iş bekleyenlere bir beceri kazandırmak. Adı Beceri10. Amaç, iş umudunu yitiren ve mesleği olmayan kişilere mesleki eğitim vermektir. Malatya 19 ilden birisi seçildi. Hükümet, her yıl 150 milyon TL kaynak aktararak, eğitim verilecek okulların alt ya eksiklikleri giderilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 11:30:03
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?