3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

En hayırlı kermes

DARENDE'DE ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES DÜZENLENDİ

Malatya'nın Darende ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına gıda ve el işi kermesi düzenlendi. El işleri, çeyizlik eşyalar, giyim, gıda ve yayınlardan oluşan kermesin Kurban Bayramı'na kadar açık kalacağı belirtildi.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından organize edilen Tarihi Yusuf Paşa Bedesteni'ndeki Kermesin açılışını Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, İlçe Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk birlikte yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kermes gezildi. Bin bir emekle hazırlanan el işleri hakkında bilgiler verildi.

Vakfa bağlı Şefkat Gülleri adlı hanımlar komisyonu tarafından tertiplenen ve çoğu gönüllü bayanlar tarafından yapılarak bağışlanan el işleri ile diğer ürünlerin satışlarından elde edilecek gelirin, öncelikle ihtiyaç sahibi öğrenciler olmak üzere diğer yardıma muhtaçlara aktarılacağı bildirildi.

Vakıftan yapılan açıklamada bu yıl yurdun değişik il ve ilçelerinden yapılan kermeslerin 60'ncısının Darende'de gerçekleştirildiği ifade edildi. Eğitim, sağlık, kültürel ve sosyal birçok alanda çalışmalar yapan Hulusi Efendi Vakfı tarafından çeşitli etkinliklerle yılın bütününde yardım amaçlı organizasyonlar düzenlenerek ihtiyaçlılara yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.

DARENDE'DE ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 22:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?