4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'En yakın okul, en iyi okuldur'

Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot olarak başlatılan e-kayıt uygulaması bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. e-kayıt uygulaması ile ilköğretime kayıt yaptıracak öğrenciler ilk etapta oturdukları bölgelere yakın okullara başvuru yapabilecek.

Malatya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, ilköğretim okullarında e-kayıt öğrenci kayıtları ile öğrencinin tüm bilgilerinin T.C. kimlik numarası ile görülebildiğini belirterek, "e-kayıt uygulaması 2006-2007 yılı eğitim-öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından tüm ilköğretim okullarında başlatıldı. 1 Haziran'dan itibaren kayıtlar başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığımız 23 Mayıs itibariyle öğrenci kayıtlarıyla ilgili yayınladığı genelgeye göre 1 Haziran ile 30 Temmuz tarihleri arasında e-kayıt sistemiyle ilköğretim okullarına kayıt yapılacak" dedi.

Öğrenci yerleştirme komisyonu tarafından belirlenen alanlar içerisinde okulların öğrenci kaydı alacaklarını belirten Berk, "Öğrencilerin en yakın oldukları okul en iyi okuldur anlayışı ile Valilik onayıyla Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulan komisyon tarafından belirlemeler yapılmaktadır. Bu alanlar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesi ve okullar tarafından velilere duyurulmaktadır. Öte yandan e-kayıt ile kendi alanları içerisinde kayıt olan öğrenciler kontenjanı dolduramadığı takdirde şehit, malül, muharip ve gazi çocuklarının talepleri ile istedikleri okullara kayıtları yapılmaktadır. Ayrıca bunun dışında, kontenjanın dolmaması halinde kardeşlerin aynı okula kayıtları, ana sınıfını okuduğu okula devam etmesi, anne ve babasının iş yerine yakın olan okula kayıt yapılabilmesi gibi uygulamalarda söz konusu olacaktır" şeklinde konuştu.

Ortaöğretimde sınavla öğrenci alan fen ve Anadolu liseleri dışındaki liselere kayıtlar 15 Ağustos’tan sonra okulların kontenjanlarına göre yapılacak. Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre öğrenci alan liseler ise Milli Eğitim Bakanlığının belirleyeceği takvime göre kayıt yapacak.

İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesini esas alıyor.

Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapıyor. Başvurular değerlendirilerek, öğrenci ikametine en yakın okula yerleştiriliyor ve buna ilişkin listeler ilan ediliyor. Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, ilan edilen listelere göre ilgili okul müdürlüklerince gerçekleştiriliyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?