3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Engelli çocuklar hünerlerini sergiledi

Okulların eğitim döneminin sonu yaklaşırken, yıl sonu etkinlikleri de devam ediyor.


Malatya'da Elif Yılmaz Özel Eğitim Okulu öğrencileri, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlediği mezuniyet gecesinde, engelli öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut programda yaptığı konuşmada, "Burada olan bütün herkesi yürekten kutluyorum. Çünkü engelli olan öğrencilerimizin engellerini aşabilmeleri için ailelerin göstermiş oldukları bu büyük birlik ve beraberlikten dolayı tebrik ediyorum.

Hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu unutmamak gerekiyor. Ayrıca engelli olmanın bir kusur olmadığını ifade ederek birlik ve beraberlikle bütün engellerin aşılacağını inanıyorum. İlimizde faaliyet gösteren Elif Yılmaz Özel Eğitim Kurumu'na engelli öğrencilerimize göstermiş oldukları sıcak ilgi ve alakadan dolayı kurumun bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.


Elif Yılmaz, Özel Eğitim Kurumu adına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Burak Doğan, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi arkasında faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Okulumuz 300 engelli öğrenciye eğitim vermektedir. Okulumuz 8 yıllık ilköğretim okulu kapsamında faaliyet göstermekte olup bu yıl 4 öğrencimizi mezun ettik ve bu gece mezun olan öğrencilerimize diplomalarını vereceğiz" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Elif Yılmaz Özel Eğitim Kurumu'ndan mezun olan 4 öğrenciye Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut tarafından diplomaları verildi. Daha sonra engelli öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 16:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?