4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Engelli genç fırına sığındı

Malatya'da Erkek Yetiştirme Yurdu'nda 18 yaşına kadar kalan 22 yaşındaki özürlü genç, gidecek bir yeri olmayınca şimdi ekmek fırınında yatıp kalkıyor.

Malatya merkez Bostanbaşı beldesinde bir fırında çalışan ve kimsesi olmadığı için fırında yatıp kalkan özürlü Sezgin Akgün'ün hikayesi, yürek burkuyor. Çocukluğundan beri yetiştirme yurdunda kalan Sezgin Akgün, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'ndan 18 yaşına girdiği için gönderildiği sosyal tesislerde durmayarak tekrar Malatya'ya geldi.

Herhangi bir işte çalışmayan özürlü Sezgin Akgün, Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalırken yurdun yakınındaki bir fırında çalışan Akif Alptekin'in Bostanbaşı beldesinde açtığı fırına giderek, iş istedi.

Yatacak yeri ve gidecek akrabası bulunmayan, annesi ve babası hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan Sezgin Akgün, 6 aydan beri pide fırınındaki boş bir odada yatıp kalkıyor. Tüm ihtiyaçları fırının sahibi olan Akif Alptekin tarafından karşılanan Sezgin Akgün, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Ailemi bulamadım, yerim yok, işim yok. Burada çalışıyorum. Okumam, yazmam yoktur" dedi.

Özürlü kimsesiz gence sahip çıkan Akif Alptekin ise, "Çocuk ortada kalmıştı. Gariban, kimsesiz bir çocuk. 6 aydır burada yanımızda kalıyor. Çalışkan, efendi, dürüst, fakat kimi, kimsesi yoktur. Kimsesiz olduğu için ilgi gösterilmemiş. İlgilenilirse, kimseye zararı yoktur. Hiçbir müşterimize herhangi bir saygısızlığı olmadı" dedi.

Sezgin Akgün, ailesine ulaşmak istediğini söyleyerek, kendisine yardımcı olunmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 12:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?