4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Engelli kadınlar askere gitmek istiyor

Malatya'da engelli kadınlar temsili askerlik yapmak istiyor.


Türkiye Sakatlar Deneği Malatya Şubesi'ne üye engelli kadınlar, erkek üyeler gibi askerlik duygusunu yaşamak için temsili askerlik yapmak için yetkililerin yardımını bekliyor.


Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, her yıl Genelkurmay Başkanlığı tarafından engelliler haftasında askerlik yapamayan engelli erkeklere temsili askerlik yaptırıldığını belirterek, "Tabi erkek arkadaşlarımızın askerlik duyguları yapılan temsili askerlik ile gideriliyor.

Bu kapsamda engelli bayan arkadaşlarımızdan da askerlik yapma hususunda bir istek geldi. Bu konuyu gerekli yerlere ilettik ve cevap bekliyoruz. Bayan arkadaşlarımız askerlik duygusunu yaşamak istiyor. İnşallah bayan
arkadaşlarımız da erkek arkadaşlarımız ile birlikte omuz omuza bu duyguyu yaşarlar" dedi.


Engelli bayanların temsili askerlik yapması fikrinin ortaya çıkmasını sağlayan Malatya Sakatlar Derneği Şubesi Başkan Yardımcısı Yücel Şahin Doğan ise, askerliğin çok güzel bir duygu olduğunu ve bu duyguyu kendilerinin de yaşamak istediğini söyledi.


Şahin, engelli olmalarına rağmen olası bir harpte omuz omuza mücadele vereceklerini belirterek, "Biz askerlik duygusunu yaşamak istiyoruz. Bayanlar olarak bize rütbeli askerlik verilirse seviniriz. Böyle bir şey yapılırsa gerçekten çok sevineceğiz" ifadelerine yer verdi.
Dernek üyesi Zeynep Can da, askerlikteki yemin töreni duygusunu yaşamak ve askerlik kıyafetini giymek istediğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 13:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?