3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Engelli öğrencinin eğitim sevgisi

ENGELLİ ÖĞRENCİNİN EĞİTİM SEVGİSİ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde lise öğrenimini devam ettiren Kubilay Toraman, ortopedik engelli olmasına rağmen hedeflerinin büyük olduğunu söyledi.

Doğanşehir Lisesinde okuyan Kubilay Toraman, internette güncel haberleri incelerken, Erzincan'da okuduğu bir olayla büyük bir duygu yaşadığını ifade ederek; "Engelli bir öğrenciyi, Erzincan'da Polis memurları bıkmadan, usanmadan, yalnızca bir kişinin daha eğitim görmesi amacıyla, okuluna götürüp getirmişler. Bunu da devam ettiriyorlarmış. Beni de babam sırtında okula götürüp getirmekte. Ancak bir kişi çıkıpta, yahu bir ihtiyacınız var mı. Bizden bir beklentiniz var mı? Şeklinde bir soru sormadı.

Erzincan'da polis memurlarının araçlarıyla okula gidip gelen Simge adına çok sevindim. Kimse bizi bizim kadar anlayamaz. Bende babama verdiğim zorluğun farkındayım. Bu nedenle aileme borcumu okuyarak vermek istiyorum" dedi.

Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ergen'e ve tüm yetkililere seslenen 11.sınıf öğrencisi Kubilay Toraman, "Bende okumayı seven bir kişiyim. Uzaktan acımakla yükümüz azalmıyor.11 yıldır babamın sırtında okula gidip geliyorum. Adeta babam nöbet tutuyor. Kimsenin de bu insana ihtiyacın var mı, senin için ne yaparız diye sorduğunu sanmıyorum. Aslında biz engelli değiliz, çünkü bizim yaptıklarımız engelli olmayanlardan daha fazla. Sayın Kaymakamıma, Milli Eğitim Müdürüme, tüm mülkü amirlerine ve yerel gazete görevlilerine sesleniyorum seneye üniversite sınavına gireceğim, başarılı olacağıma da inanıyorum. Peki sonrası ne olacak diye şimdiden düşünmeye başladım. Ben özürlüyüm ama ben ve benim gibi olan arkadaşların desteğe ihtiyacı olduğu aşikardır. Eğitimimi tamamlamak için destek bekliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 10:04:04
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 15:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?