4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Engelliler için otobüs alındı

Şehir içi ulaşımda rahatlama sağlamak ve engellilerin de diğer vatandaşlar gibi otobüslerden daha iyi bir şekilde faydalanabilmeleri amacıyla Malatya Belediyesi MOTAŞ Şirketi, yeni bir otobüs daha satın aldı. 

Engelli vatandaşlarla birlikte, otobüsün tanıtımını yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, otobüsün son model olduğunu, engellilere yönelik dizayn edilip, tam otomatik, klimalı, 80 kişi taşıma kapasiteli olduğunu, toplam maliyetinin 345 bin YTL olduğunu söyledi. 

Akın, göreve geldikten sonra engelli vatandaşlar açısından büyük sorun olan kaldırım rampalarını yeniden düzenleyerek, kullanılabilir hale getirdiklerini vurgulayarak, "Yine engelliler merkezinde, engelli kardeşlerimizin rehabilite olması ve orada zamanlarını güzel değerlendirmeleri, eğitimi için çalışmalar yaptık. Yerel Gündem 21 vasıtasıyla devam eden engelli çalışmalarımız var. Yaptığımız hizmetlerle engelli kardeşlerimizi daha rahat dolaşabilir, gezip görebilir hale getirmek ve onları toplumla kaynaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 12:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf IP: 88.228.74.xxx Tarih : 3.10.2008 19:11:58

çok güzel bi çalışma syn başkanımız camal akına çok teşekkür ederiz...