4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Engellilere iftar yemeği verildi

Malatya Valiliği Engelliler Platformu, engellilere iftar yemeği verdi. 

Satır Lokantası'nda verilen iftar yemeğine, Vali Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Gençlik ve Spor Müdür Vekili Ömer Dağdelen, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi, Beyaz Bastonlular Görme Özürlüler Derneği, Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Grubu, Malatya Anadolu Engelliler Derneği ile Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği temsilcileri ve yöneticileri katıldı. 

Programda konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bilindiği gibi ilimizde bir Engelliler Konseyi var. Bu konseyi önemsiyoruz. Engellilerle ilgili vakıf ve dernekler periyodik olarak toplanıyorlar. Birbirleriyle istişare edip çözüm önerileri ortaya konuluyor" şeklinde konuştu. 

"Engellilerin hayatla bağlantılarını en güçlü şekilde tesis etmeliyiz" diyen Vali Daşöz, herkesin birer engelli adayı olabileceğini, bu nedenle engellilerin sorunlarını kulak ardı etmemek gerektiğini vurguladı. 

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise konuşmasında, engelli sorunlarıyla ilgilenen Vali Daşöz'e teşekkür ederek, "Sayın valim 44 engelli akülü aracı ile 44 engellimizi toplum içine çıkardı" ifadelerini kullandı. 

Beyaz Bastonlular Görme Özürlüler Derneği Temsilcisi Nurettin Kılıç da, engellilere yapılan yardımlardan dolayı teşekkür mahiyetinde konuşma yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?