7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Engellilerin el sanatları sergisi

Malatya'da engelliler için başlatılan "Her Eve Bir Atölye Projesi"ne katılan vatandaşların düzenlediği el sanatları sergisi törenle açıldı.


Hürriyet Parkı'nda düzenlenen serginin açılış törenine; Vali Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, eşi Nurten Akın, 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yar Başkanı Albay Lami Yılmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, dernek üyeleri ile engelliler ve aileleri katıldı.


Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun,"Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak üye ve üye olmayan engellilere mesleki bir beceri kazandırmak amacıyla sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz'ün destekleriyle hazırlanmış olan ve Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edilip 7 Aralık 2006 tarihinde sözleşmesi imzalanarak uygulamaya konulan "Her Eve Bir Atölye" isimli proje kapsamında kurslar açılmıştı. Takı tasarımı, ahşap boyama ve seramik ile polyester boyama konularında eğitim gören engellilerin ürettiği ürünlerin sergisini açmış bulunuyoruz" dedi.


Sergi açılışında, kursu başarıyla tamamlayan engellilere sertifikaları da verildi.


El Sanatları Sergisi, 28 Temmuz 2007 tarihine kadar açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 18:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?