30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Engin Temel'in ailesinin feryadı

İSTANBUL'DA ÖLDÜRÜLEN ENGİN TEMEL'İN AİLESİNİN FERYADI

İstanbul'da bar cinayeti olarak bilinen Engin Temel'in öldürülmesinden sonra hala katil veya katillerinin bulunamaması ve son olarak da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) telefon dokümanlarını özel hayatın gizliliği gerekçesiyle vermemesi, Malatya'daki acılı aileyi feryat ettirdi.

Engin Tamel'in annesi Hatice Temel, "Polis döküm dedi, TİB özel hayat dedi. Böyle bir şey var mı? Özel hayatın gizliliğiymiş. Benim oğlumun yaşama hakkı ne oluyor? 14 aydır mahkemelerden karar bekleniyor "ifadelerini kullandı.

"Adaleti nerede bulacağız? Bu kararı veren TİB'i anlayamıyorum" diyen Hatice Temel, "Bu kararı neye göre veriyorlar. Bilgiler eksik olduğu için oğlumun katili bulunamıyor. Kim kime hizmet ediliyor. Polis çırpınıyor ki bulsun. Polis elinden geleni yapıyor. Savcı bey elinden geleni yapıyor. Gazetelerde okuyoruz, mahkemelerde tıkandı diye. Ne demek tıkandı? Ben oğlumun katilini istiyorum" şeklinde konuştu.

"26434 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ceza muhakemeleri kanununda öngörülen telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin denetlenmesi, gizli soruşturmacı ve teknik araçlarla izleme tedbirinin uygulanmasına dair yönetmeliğin 4.maddesi f bendi iyi okunmalıdır" diyen Hatice Temel, hiç yoksa baz istasyonuna gelen sinyallerin verilmesini istediklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 19:15:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 11:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?