3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Ercan Durna onuruna yemek

Malatya İl Hakem Kurulu, "Hakemin Sesi" dergisi imtiyaz sahibi ve eski hakem Ercan Durna onuruna yemek daveti verdi.,


Altın Yunus Tesisleri'nde verilen yemek davetine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Alper Talas, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Fahrettin Eserdi, İl Hakem Kurulu Başkanı Ömer Karaca, Hakemin Sesi Dergisi İmtiyaz Sahibi Ercan Durna, Süper Lig Hakemi Suat Arslanboğa ve çok sayıda hakem katıldı.
Yemek davetinde bir konuşma yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Ömer Karaca, Türk Futboluna hakem olarak hizmet eden Ercan Durna'yı ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi.
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise, hakimlik ile hakemliğin birbirine benzediğini ifade ederek, "Sivil de hakimlik neyse sahada da hakemlik odur. Biz, hakemlerimize destek vermek için buradayız. Bundan sonra da her türlü faaliyetlerinde hakemlerimizin yanındayız" dedi.


Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Eserdi de, yemek davetinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Herkesin bir tarafı ve taraftarı var. Ancak hakem dostu bulmak gerçekten zor. Ercan hocamız hakemliği bıraktıktan sonra da hakemlerin sesini duyurmaya devam ediyor. Biz, kendisine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu Malatya Bölge Müdürü Alper Talas ise, bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve hoş bir ortamda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.


Hakemin Sesi Dergisi İmtiyaz sahibi ve eski hakem Ercan Durna da, Malatya'da olmaktan dolayı memnun olduğunu ancak bir tarafının da kırık olduğunu söyledi. Durna, Türkiye genelinde bir seçim geçirdiklerini ve bu seçimlerden dolayı hakemlik camiası içerisinde bölünmelerin olduğunu ifade ederek, "Malatya, yıllardır Türkiye'nin hakemlik konusunda lokomotifi durumundaydı. Süper lig ve klasmana bu ilden birçok hakem çıkardı. Ne olduysa seçimlerden sonra Türkiye genelinde bir problem yaşandı. Gezdiğimiz birçok ilde gördük ki, dostluğun, barışın ve kardeşliğin kimseye zararı olmaz. Bugün bu yemekte bazı arkadaşlarımız aramızda yok. Bütün camia burada olsa hep birlikte kucaklaşmış olurduk. Şunu bir kere net vurgulamak istiyorum, Malatya'da çok güzel hakemlerimiz var. Türk hakemliğini ileriye götürecek arkadaşlarımız bulunuyor. Ben buradan dostluk ve kardeşlik çağrısı yapmak istiyorum. Elazığ'da bu barışı ve dostluğu kısmen yaşadık. Ben, bugün hakem camiasıyla bir arada bulunmak istiyordum. Gelin, Malatya'daki birlik ve beraberliği sağlayın. Malatya'da birlik ve beraberliği sağlamazsanız, 81 vilayette sizlerin kavga etmesini isteyen insanlar var. Dost gibi görünen ama dost olmayan insanlar var. Kurt dumanlı havayı sever. Eğer siz kavga ederseniz, diğer iller Malatya barışı değil, kavgayı seçti diyecek. Bunun sonucunda da Malatya'nın bu yılki klasman hakemliği sayısını Elazığ'a veya bir başka bir ile verelim diyecekler. Siz, siz olun gelin kendi içinizde bütünleşin. Birbiriniz ile sürekli görüşüyorsunuz. Siz, birbirinize kenetlenirseniz, kimse sizleri yıkamaz. İnşallah bu dostluk sağlanır. Gelecek günlerde sizleri dost görmek istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 10:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?