3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Erdogan Malatya'da

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, "6,5 yil once borclanma faizi yuzde 63 idi. Simdi yuzde 11'e dustu. 52 puan dustu" dedi.
AK Parti Malatya Il Kongresi Ataturk Spor Salonu'nda yapildi. Basbakan Erdogan, yaptigi konusmada Turkiye'nin kabugunu kiran Turgut Ozal'in memleketinde oldugunu belirterek "Kendisini bir kez daha kendi memleketinde rahmet ve minnetle aniyorum. Son secimlerde de Malatya farkini hissettirdi. AK Parti'nin Ak siyasetine en buyuk destegi veren illerden biridir Malatya" dedi.


Turkiye'yi kusatan ve kucaklayan, butun evrensel degerleri kucaklayan bir partinin mensuplari olduklarini anlatan Erdogan, sunlari soyledi: "Muhafazakar demokrat kimligimizle milleti bir butun olarak saran siyasi hareketiz. Turkiye'nin butun meseleleri derdi derdimizindir. Davasi davamizdir. Turkiye'nin son 30- 40 yillik meselelerinin hangi kirli ellerle kordugum haline geldigini goruyorsunuz. 30 yil tartistigimiz, butun cercevenin mutabik kaldigimiz temel meseleleri hala tartisiyoruz ama cogu gitti azi
kaldi. Haksiz rekabeti onledikce, Turkiye'nin yildizi parliyor."


Erdogan, "Kiskananlar catlasin" diye bagiranlara soyle konustu: "Onlari da aramiza alalim. Daha guclu olacagiz. Bazi gercekleri bilmiyorlar. Bildikce onlar da bu kervana katilacak. Guvene, istikrara, adalete, muasir medeniyet idealimizi ancak ve ancak demokrasi ile gerceklestirebiliriz.
Bugun hala birileri cikip milletin hur tercihini, benim aziz vatandaslarimizin oylarini tartisma konusu yapmak istiyor. Milletin seciminin, milletin Ak Parti'ye olan tevecuhunu icine indiremeyenler, hazmedemeyenler var. Aziz milletin vakti gelince bunlara en guzel cevabi veriyor. Referandumu da katarsak 5 secimde milletimiz bize mesuliyeti farkli verdi. 71,5 milyon vatandasimizin her birinin bize yukledigi emanettir."


"Herkese adaletle yaklasmak bizim boynumuzun borcudur" diyen Erdogan, "Bizim kimsenin inanciyla, etnik kokeniyle, yasam tarziyla isimiz olmaz. Alevi ve Sunni kardesimizin hukuku da bizim omuzumuzdadir. Kurt ve Turk'un hukuku da omuzumuzdadir. Ayristirmak, farklilastirmak bizim siyasetimizde yer bulamaz ve bulamadi" ifadelerini kullandi.
Erdogan, AK Parti'nin 29 Mart secimlerinde bir kez daha Turkiye'nin sesi, yuregi ve Turkiye'nin partisi oldugunu soyledi.


Turkiye'de 16 buyuksehir belediyesinden 10 tanesinin AK Parti dedigini anlatan Erdogan, sozlerine soyle devam etti. "Bunun yaninda 65 il kahir ekseriyetle yine AK Parti demistir.
2 bin 947 belediyeden bin 459 yine yuzde 50'ye yakin AK Parti demistir. Bu bizi simartmiyor. Kibirlendirmiyor, sorumlulugumuzun yukun ne kadar agir oldugunu goruyor, bu hassasiyetle durmak yok yola devam diyoruz. Her zaman dik duracagiz, diklesmeyecegiz. Bundan kimsenin suphesi olmasin. Secimden sonra, sehirlere kale gozuyle bakip kaleler dusmedi dediler. Basbakan Antalya'ya bir daha gitmez dediler. 81 vilayet ve vatan topraklarinin her zerresinde variz diyoruz. Siz de, ne olur butun siyasi partilerin 780
bin kilometrekarenin hepsinde kosun, calisin diyorum. Sivas'in otesine de gecin diyorum. Sadece Sivas'in batisinda kalmayin."


TESKILATIMIZ CALISIYOR
Siyaseti Turkiye'nin tamaminda yapin dedigini belirten Erdogan, soyle konustu: "Bunu yurekten soyluyorum. Ama su ana kadar ne yazik ki gelemediler. Bizim ufkumuz son derece genis, misyonumuz son derece buyuktur. Teskilatimizin tum mensuplari daha buyuk ve guclu Turkiye, guvenli bir Turkiye hayaliyle gece gunduz calisiyor."
Istanbul'da daha dun Catalca'da ruzgardan elektrik ureten santralin acilisini yaptiklarini anlatan Erdogan, sozlerini soyle surdurdu: "Butun dunyada herkes kendi enstitulerini tanitiyor. Bu kurumlara yillar boyunca gipta ile baktik. Turkiye'nin zengin kulturu ve dili olmasina ragmen neden boyle bir kurumu yok diye yillardir eksikligini gorduk. Biz de Yunus Emre Enstitusu'nu kurduk. Persembe gunu de, vakfimiz resmi olarak Ankara'da acildi.
Simdi, Suriye, Bosna-Hersek ve Almanya'da bu vakif araciligiyla
Turkce ogretilecek. Turkiye'nin zengin mirasi yayilacak. Yunus Emre Vakfi'yla kendimizi anlatacagiz. TRT Ses, yani TRT 6 kuruldu ve hizmete basladik. Turkce bilemeyen vatandaslarimiz devlet ne dusunuyor, ne anlatmak istiyor. Vatandas dinleme imkani buldu. Bununla yetinmedik, cocuklarimiz icin de TRT cocuk kanali kurduk. Cocuklariniza TRT Cocuk'u izletin, bununla da kalmadik, Turkiye'nin Turk dunyasina acilmasi lazim dedik.
Bu defa TRT Avaz kanalini kurduk. Onunla da tum Turk dunyasina sesleniyoruz. Bu da yetmez dedik. TRT Turk kanalini kurduk cuma aksami. Tum dunya, Turkce olarak bizi izleyecek. Yeni iki kanal daha kuruyoruz. Biri Arapca yayin yapacak Ortadogu'ya. Bir kanal da Dogu'ya Iran bolgesine Farsca yayin yapacak. Sikintimiz yillarca iletisim sorunu vardi. Dunya ile haberlesmesi olmayan bir Turkiye vardi. Malatya'nin kayisisini nasil tanitacagiz. Bu arada, kirazini da tanicagiz."
Bu calismalari surdururken ekonomide olumlu gelismeler basladigini belirten Erdogan, sunlari soyledi: "Dunyada bir kriz oldu. Butun krizle birlikte bazi cevreler bizimle oynamaya basladi. Turkiye kaybetsin biz kazanalim diyorlar. Turkiye kazanacaksa, siz kaybedeceksiniz. Onun icin de cok calisiyoruz. 6,5 yil once borclanma faizi yuzde 63 idi. simdi yuzde 11'e dustu. 52 puan dustu. Enflasyon yuzde 30 idi, simdi tek haneli rakam 6'ya indi.

Aradaki fark 24 puan. Bu ciftcinin, memurun koylunun cebinde
kaldi. Bunu kimse kalkip konusmuyor. Yil sonuna kadar insallah sikintilari asacagiz. Issizlikde de gerileme basliyor."
Ankara'daki siyasete takilip kalmadiklarini anlatan Erdogan, sozlerini soyle surdurdu: "Bu dev hizmetleri ve devasa basarilari elde edemezdik. Bizi disaridan bakan atamak noktasinda itham edenler. Disisleri bakanimizi disaridan atadik ya rahatsiz olanlar var. Bizden once degisik hukumetlerde disaridan 18 bakan atadi. Bizden onceki iktidarda Kemal Dervis biliyorsunuz disaridan atandi. Turkiye'de herhangi bir gorev yoktur. Disisleri bakanligina atadigimiz benim bas danismanimdi. Kendi alaninda da
basarilari ile kendini ispatlamis bir arkadasimiz. Biz kisir tartismalarin icinde olmayacagiz. Turkiye bizden hizmet bekliyor."


SIYASET MARATONU
Trenden bir kez inenlerin trene bir daha yetisemeyecegini anlatan Erdogan, sunlari soyledi: "Onun icin kuskunluge, kirginliga, husumete, gonul koymaya vaktimiz yok. Hangi kademede olursa olsun kimseyi kirmamaya ozen gosterecegiz, gucendirmemeye ozen gosterecegiz. Bize gurur yakismaz. Biz ehli gonul olacagiz. Mutevazi olacagiz. Kendimizle rekabet edip, kendi citamizi daha yukseklere tasimaya gayret gediyoruz. Kadina soyle deger veriyoruz diyorlar, ancak lafta. Ak Parti ise icraatta deger veriyor. Kadin
haklari savunuculari hani neredesiniz. AK Parti ne yapiyor, siz ne yapiyorsunuz. Erzurum il genel meclisi baskani bir bayan aradasimiz var. Kadinin da elinin degmesiyle siyasete farkli bir nezaket gelmesini istiyoruz. Biz milletvekili yasini 25'e indirirken bosuna indirmedik. Istiyoruz ki parlamentomuz genc dinamik olsun. Siyaset bir maratondur, bu maratonda yorulmadan kosacagiz."
Basbakan Erdogan, Malatya'da yapilan hizmetleri de anlatti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 18:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?