4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Erkoç'tan ABD açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ABD'deki ekonomik dalgalanmanın Türkiye'yi fazla etkilememesini temenni ettiklerini belirterek, "Ekonomiyi çok güçlü verilere dayandırmazsanız, bu tür dalgalanmalar ülkenizi etkiler"dedi. 

ABD'de bankanın iflas etmesi ve ekonomik dalgalanmayla ilgili görüşlerini aldığımız MTSO Başkanı Erkoç, "Artık dünya küçüldü. Dünya küçük bir köy pazarı haline geldi. Dünyadaki bu gelişmeler ister istemez her yeri etkiliyor. Dünyada kara Pazartesi diye ilan edildi. Dünyada, borsada yüzde 5-6 değer düşüşü görüldü. Türkiye'de dün yüzde 3'ler civarındaydı. Bugün yüzde 5-6'ları bulur sanırım. Dünyada, para elinde tutan güçler, diğer ekonomileri de birlikte sürüklüyor" ifadelerini kullandı. 

ABD'deki güçlü olan ve aynı zamanda yatırım bankasının iflasını açıklamış olmasının, önümüzdeki günlerde üretim ile yatırımın dengesinin bozulacağının işareti olduğuna dikkat çeken Erkoç, "Umarız, bu tür krizler çabuk atlatılır. Ülke olarak daha fazla etkilenmemek için kendi şartlarımıza uygun ekonomik modeller geliştirmeliyiz. Onun için üretken, istihdamı arttırıcı ekonomilerin peşine düşmemiz lazım. Rekabet gücümüzü arttırarak, doğal kaynaklarımızı harekete geçirmemiz lazım. Güçlü Türkiye olursa, dünyadaki ekonomik gelişmelerden az etkilenir. Kalite ve rekabet gücünü arttırıp. Doğal kaynaklarımızı harekete geçirmemiz lazım. Ekonomiyi çok güçlü verilere dayandırmazsanız, bu tür dalgalanmalar ülkenizi etkiler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 15:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?