3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Erkoç'tan kriz değerlendirmesi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ekonomik krizin Türkiye'de ciddi anlamda hissedildiğini belirterek, Anadolu'da ise yeni yeni hissedilmeye başlandığını kaydetti. 

Malatya TSO'da yapılan organ seçimlerini ardından oluşan TSO Yönetim Kurulu tarafından basın mensupları ile kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO Meclisi'nin 73 kişilik üye sayısının 32'sini değiştiğini belirterek, yönetim kurulunda da 4 ismin değiştiğini aktardı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin Türkiye'de ciddi anlamda hissedildiğini belirten Erkoç, önlemlerin gecikmeden alınması gerektiğini söyledi. Sicil Affı ile piyasaların azda olsa rahatlayacağını ve bu uygulamadan dolayı emeğe geçen herkese teşekkür ettiklerini kaydeden Erkoç, 5084 sayılı Teşvik Kanunu'nda 1 yıl süreyle uzatılacağı belirterek, Malatya'nın 1 yıl daha yeni teşvik yasası çıkana kadar mevcut teşviklerden yararlanacağını ifade etti. Erkoç, bu durumda sıkıntılı olan piyasaların az da olsa rahatlatacağını kaydetti. 

İç piyasada ciddi anlamda bir daralma olduğunu, psikolojik korku sebebiyle iç piyasanın zarar gördüğünü anlatan TSO Başkanı Erkoç, "Umut ve heyecanımızı kaybetmemeliyiz. Türkiye'de ekonomi birinci öncelikli olmalıdır. 2009 yılı Türkiye'de çok sert geçecektir. Kriz daha yeni yeni Anadolu'ya yansımaya başladı. Acil olarak tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi. 

Erkoç,yeni hizmet binasını bu dönemde mutlaka yapacaklarını aktararak, TSO olarak bütün siyasi partilere eşit mesafede olduklarını kaydetti. Erkoç, son olarak TSO olarak, Malatya'nın sorunlarını çözümünde tüm kuruluş ve kurumların ortak akılla hareket etmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 16:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?