4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Erkoç'tan teşvik uyarısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, teşviklerin Doğu ve Güneydoğu'da 15 yıl daha uygulanmasını istediklerini belirtti.

MTSO Salonu'nda düzenlenen aylık meclis toplantısında konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde sanayicilerin sıkıntıda olduğunu belirterek, "Talep eksikliği nedeniyle zor günler yaşanıyor. Hükümetten talebimiz teşviklerin en az 15 yıl etkili biçimde devam etmesidir" dedi.

Dünya genelindeki ekonomik sıkıntı ve krizin kendilerini de etkilediğini kaydeden Erkoç, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sanayici sıkıntıda. Talep eksikliği nedeniyle zor günler yaşanıyor. Kısa vadede bunun atlatılamayacağı da ortada. Hükümetten talebimiz teşviklerin en az 15 yıl etkili biçimde uygulanmasıdır. Bunu Bakanımız ve TOBB nezdinde hükümete aktarmaya çalıştık" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'da huzurun çok zor korunduğuna dikkat çeken Erkoç, "Burada huzurun temini kesin olarak şart. Sanayici de elbette bu durumdan etkileniyor. Bu nedenle huzur ortamının devam etmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kayısının coğrafi işaret belgesini çıkardıklarını, Avrupa'da da çıkarmak için girişimlerin sürdüğünü söyleyen Erkoç, "Bu konuda Türk Patent Enstitüsü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Malatya'da ithal edilen tarım ürünlerine yönelik olarak ihtisas gümrükleme sistemi oluşturulması için çalışmalara başladık” dedi.

İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'ın geçen ay Malatya'ya geldiğini hatırlatan Erkoç, İTO'nun Malatyalı bir şehidin köyü olan Yeşilyurt İlçesi Gözene Köyü'ne 8 derslikli bir okul yaptıracağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 12:47:48
Güncelleme :2 Mart 2008 Pazar 12:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?