2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Ermeni sorunu masaya yatırıldı

Malatya'da "Türkiye'de Ermeni sorunu ve günümüze yansımaları" konulu konferans düzenlendi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi'nin organizesiyle İl Özel İdare Salonu'nda düzenlenen konferansta ilk konuşmayı, ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir yaptı. 1980'li yıllarda Ermeniler'in, Asala örgütü ile yasadışı PKK örgütü işbirliği içinde çalıştığını, daha sonra Asala'nın terör eylemlerini PKK'ya bıraktığını belirten Tunçdemir, "Milli birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, Türkiye bu tür sorunlarla uğraşmaz. Atatürk'ün dediği gibi, 'Bizim kimseye ihtiyacımız yok, tek şeye ihtiyacımız var, o da çalışmaktır'" dedi. 

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çivi de, Türkiye'nin sadece Ermenilerle değil, esas emperyalistlerle de sorunu olduğunu belirterek, "1774'den sonra Ermeniler kullanılıp Osmanlılar'ın üzerine gönderilmiştir" diye konuştu.
Ermeniler'in çocuklarına sürekli mazlum ve mağdur olduklarının işlediğini, bu nedenle Türkler'e düşman olduklarına parmak basan Çivi, "Türkiye her platforma, soykırım iddialarına karşı çıkıp, bunu belgelerle ortaya koyarak, Ermeni soykırımı iddialarını püskürtmek zorundadır. Yoksa her zaman bu konuda Türkiye sıkıntıya sokulur" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 18:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?