4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Eroin cinayeti davasında karar ertelendi

Malatya'da 85 kilo eroin nedeniyle 1 kişinin tetikçiler tarafından öldürülmesi olayına ilişkin tutuklu 4 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması ertelendi.

Malatya'da 22 Kasım 2007 tarihinde, Turgut Özal Mahallesi Aksa Sitesi önünde 44 AN 262 plakalı otomobil içerisinde İhsan Yıldız adlı şahıs, ortağı olan Yılmaz G. ve Vahap K. adlı şahısların azmettirmesi sonucunda 50 bin Euro tutarında olan 12 kilo eroin karşılığında kiralık tutulan Bayram İ., Mehmet Y. ve Halis Y. adlı şahıslar tarafından öldürülmüştü.

Olayın azmettiricisi olmakla suçlanan Yılmaz G. ve Vahap K, olaydan sonra 85 kilo eroinle, olayın şüphelileri Bayram İ., Mehmet Y. ve Halis Y. ile olayla ilgisi olmakla suçlanan Veysel K.K., İbrahim Ç. ve Ahmet D. ise 12 kilo eroinle birlikte yakalandıktan sora tutuklanmışlardı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" iddiasıyla tutuklanan Yılmaz G., Mehmet G., Habip H. ve Mustafa Ö., adlı şüphelilerin yargılandığı davanın karar duruşması ertelendi. Karar duruşmasının davaya bakın Cumhuriyet Savcısının değişmesi nedeniyle ertelendiği belirtildi.

Davaya konu olan 85 kilo eroin maddesi cinayetten sonra Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Kuşsarayı köyünde bir kayısı bahçesinde toprağa gömülü vaziyette bulunmuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?