4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Eroin cinayetinin sırları

Malatya'da 2 ay önce bir kişinin otomobil içerisinde öldürülmesi olayının altından 100 kilo tutarındaki eroinin paylaşımı çıktı. Uyuşturucu tacirlerinin, kendi ortaklarını 50 bin euroya kiraladıkları 2 kişiye öldürttüğü belirlendi.

Malatya'da 22 Kasım 2007 tarihinde, Turgut Özal Mahallesi Aksa Sitesi önünde 44 AN 262 plakalı otomobil içerisinde İhsan Yıldız adlı şahıs tabanca ile vurularak öldürülmüştü. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sürdürülen çalışmalar neticesinde, İhsan Yıldız'ın Yılmaz G. adlı şahısla ortak eroin ticareti yaptığı ve cinayetin de uyuşturucu ticaretinden kaynaklanan çıkar çatışması sebebi ile işlendiğinin belirlenmesi üzerine başlatılan soruşturmada Yılmaz G. ve diğer ortağı Vahap K. 85 kilo eroin ve olayda kullanılmadığı tespit edilen 3 tabanca ile birlikte yakalanmıştı.


İhsan Yıldız'ın eroin işinin diğer 2 ortağı olan Yılmaz G. ve Vahap K.'nin azmettirmesi ile öldürüldüğünü tespit eden polis ekipleri, katil zanlıları ile olayda kullanılan tabancanın bulunması için "Kayıp Namlu" adlı operasyonu başlattı.
Asayiş Şubesi'nin gizli ve teknik çalışması sonucunda Yılmaz G. ve Vahap K.'nin İhsan Yıldız'ı 50 bin euroya Mehmet Y. ve Bayram İ. adlı şahıslara öldürttüğü tespit edildi. İstanbul'a giden asayiş şubesi ekipleri, kiralık olarak tutulan Mehmet Y. ve Bayram İ. ile birlikte Halis Y., Veysel K.K. ve İbrahim Ç.'yi yakalarken, Malatya'daki diğer ekip de Malatya merkeze bağlı Şahnahan kasabasında Ahmet D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Katil zanlılarının İstanbul'dan Malatya'ya 34 EG 8269 plakalı otomobil ile gelip bir gün kaldıktan sonra geri döndükleri de belirlendi.


Polis ekipleri olayda kullanıldığı belirlenen ve birinin namlusu kayıp olan 2 adet tabanca ile katil zanlılarına 50 bin euro yerine verildiği tespit edilen 12 kilo eroin maddesi ele geçirdi.


Polis 2 aylık sürede cinayete neden olan 97 kilo eroini de ele geçirmiş oldu. Gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?