4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Esenlik YİMPAŞ'ı almayı düşünüyor

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nin son 4 yılı düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna aktarıldı.

Şelale Lokantası'nda düzenlenen basın toplantısı öncesinde kısa bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, bir basın mensubunun, "Şu anda kapalı olan Yimpaş Malatya Alış Veriş Merkezi'nde belediye olarak alacağınız ne olacak? Buraya talipli olacak mısınız?"şeklindeki soruya karşılık Başkan Akın şunları söyledi:

"Malatya Belediyesi olarak Yimpaş'tan alacağımızdan dolayı sıraya girdik. Ancak mal varlığı ne kadar bilemiyorum. Alacağımız Yimpaş'ın mal varlığının çok altında. Ancak bu hesap işi. Alacağımızı düşüp üste para verip alabiliriz. Bu hesap işi, bakalım. Değerlendirebiliriz."

Başkan Akın'ın programı olması nedeniyle toplantıdan ayrılmasından sonra Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan, 4 yılda şirket olarak yaptıklarını slayt eşliğinde anlattı.

Konuşmasında şirket olarak marketçilikten, toplu konuta, temizlik işinden beton santralı ve kilit taşına kadar birçok alanda hizmet verdiklerini dile getiren Osman Furkan, "Dört yıl önce 800 bin YTL borç ile devir aldığımız şirketimiz 4 yılda 6 milyon 616 bin YTL kar etti" dedi.

Geçen dönemde Malatyaspor'a şirketin 3 milyon YTL yardımı olmasına rağmen kendi dönemlerinde 8 milyon 580 bin YTL reklam parası kaynağı aktardıklarına dikkat çeken Furkan, "Şirketinizin önceki yönetim döneminde 3 milyon YTL reklam parası verilip takım süper lige çıkarıldı. Siz 8,5 milyon YTL verdiğiniz takımın hali ortada. Verdiğiniz paranın hesabını soruyor musunuz?" şeklindeki soruyu şöyle cevapladı:

"Takım küme düşmesin diye para verdik, küme düştü. Bir üst lige çıksın diye verdik, çıkamadı. Kısacası bunlar benim dışımda bir olay. Zaten Malatyaspor'a yaptığımız katkı nedeniyle şirket olarak fazla yatırım yapamadık."

Osman Furkan, Girişim Grubu'nun Sümerbank Fabrikası yerine, Hollanda Şirketi'nin hal binası yerine büyük alış veriş merkezi yapacaklarını, bu alanda geri kalmamak için Esenlik Şirketi olarak 3 bin - 3 bin 500 metrekarelik bir alana büyük bir alış veriş merkezi yapmayı planladıklarını da dile getirip, Esenlik marketler olarak 4 yılda 18 otomobil verdiklerini, şimdi düzenleyecekleri kampanya ile de 6 otomobil daha vereceklerini bildirdi.

Furkan, "Esenlik Şirketi Malatyalılarındır. Malatya'nın toplam paylaşımının sonucunda Esenlik Şirketi büyüdü ve bugün 940 kişi çalışıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?