6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Eski başhekime sopalı saldırı

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nin eski başhekimi, teravih namazı sonrasında uğradığı sopalı saldırıda yaralandı.

Eski başhekim, kendisine hastanenin eski başhekimi ve yardımcısının saldırdığını iddia etti.


Olay, Malatya il merkezindeki Hamidiye Camii'nin önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, camide teravih namazını kılan Beydağı Devlet Hastanesi'nin eski başhekimi Dr. Nail Derelioğlu, cami çıkışında bir grubun sopalı saldırısına uğradı. Saldırıda başından ağır yaralanan başhekim, bir araçla Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastanede başı sarılan ve bir kolu alçılanan Dr. Derelioğlu'nun avukatı Soner Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dr. Derelioğlu'nun eski başhekim İ.G. ile başhekim yardımcısı İ.K.'nin de aralarında olduğu bir grubun saldırısına uğradığını ileri sürerek, "Yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından baltalı, sopalı bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırı, teravih namazı çıkışında ve kendisine ansızın yapılmış bir saldırıdır" dedi.


Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dr. Derelioğlu ise, "Yaklaşık 1 haftadan beri bir hukuk katliamı yaşanmaktadır. Bu akşam cami çıkışında canıma kastedilmiştir. Mülki yetkililer bu konulara duyarsız ve taraflı davranmaktadır. Bu saatten sonra gerek kendimin, gerekse ailemin hayati tehlike altında olduğuna inanıyorum. Sayın cumhurbaşkanı ve sayın başbakanıma kendimi ve ailemin hayatını emanet ediyorum" diye konuştu.


Hastaneden sonra Beydağı Polis Merkezi'ne ve oradan da Asayiş Şubesi'ne giden eski başhekim Dr. Derelioğlu'nun, eski başhekim İ.G. ile başhekim yardımcısı İ.K.'den şikayetçi olduğu belirtildi.
Dr. Nail Derelioğlu, yaklaşık 1 hafta önce hastanedeki hurdaların satışı ile ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle yapılan soruşturma sonucu 2 gün cezaevinde kalmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzerde serbest bırakılmıştı. Dr. Derelioğlu, bu olay nedeniyle valilik tarafından görevden alınmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 01:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?