6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Eski başkana 'Kızılderili' gelin

Malatya eski belediye başkanlarından Mehmet Yaşar Çerçi'ye Kızılderili gelin geldi.


MHP'li eski başkan Mehmet Yaşar Çerçi'nin ABD'de grafik tasarım ve animasyon konusunda öğrenim gören ve aynı zamanda çalışan oğlu Agah Çerçi ile İslamiyet'i seçtikten sonra Zehra adını alan Kızılderili asıllı ABD vatandaşı Sierra Howell, Şeker Fabrikası Havuzbaşı'nda düzenlenen törenle dünya evine girdi.


1999-2004 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Yaşar Çerçi'nin büyük oğlunun evlenmesi dolayısıyla düzenlenen düğün törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, CHP İl Başkanı Hacı Demirhan, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, TSO Meclis Başkanı Sami Payza, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, bazı kamu görevlileri, parti, sendika, dernek temsilcileri, eski yeni belediye il genel meclis üyeleri ile kalabalık bir topluluk katıldı. Davetliler için 3 bin kişilik masa ve sandalye düzenlemesi yapıldı.


Mevlid okunmasıyla başlayan düğünde çiftin yüzüklerini Vali Halil İbrahim Daşöz taktı. Resmi nikahlarının ABD'de kıyıldığı bildirilen çiftin düğünü, halk oyunları, müzik ve takı töreni ile sürdü.


Agah Çerçi ile aynı iş yerinde çalışırken tanışan Sierra Howell, İslamiyet'i seçerek Zehra adını aldığını ve bu ismi çok beğendiğini söyledi. Daha önce Türkiye hakkında düşünce sahibi olmadığını söyleyen Sierra Howell, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade etti.

 


İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 14:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?