4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Eski il başkanından Baykal'a tepki

Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı ve Malatya Barosu avukatlarından Hanifi Kartal, "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devrimci Sol görüşe mensup gençlerin hatırasına karşı büyük haksızlık yapıyor" ifadesini kullandı.

Malatya Barosu avukatlarından Hanifi Kartal, bürosunda düzenlediği basın toplantısında siyasi partilerin Türkiye'nin geleceğini derinden etkileyecek olan Ergenekon ve kapatma davası konusunda sessiz kalmasından dolayı açıklama yapmak istediğini belirtti. Kartal, kapatma davası ile ilgili olarak, "Şiddeti bir metot olarak kabul etmeyen siyasi partilerin sudan sebeplerle kapatılması, hiçbir demokraside kabul edilemez. Kaldı ki parti kapatmanın pratik bir faydasının olmadığı, ayni siyasi yapıların değişik adlar altında yeniden partileştikleri de unutulmamalıdır. Kapatma davası ile ilgili olarak çıkacak karar ne olursa olsun, bu kararın Meclis iradesi üzerindeki ipoteği kaldırmayacağı açıktır" ifadelerini kaydetti.

Ergenekon konusunda CHP Genel Başkanı Baykal'ın devrimci sol görüşe mensup gençlerin hatıralarına karşı büyük bir haksızlık yaptığını belirten Kartal, "Devlet içinde yasa dışı yapılanmaların varlığını ilk gündeme getiren CHP'nin eski Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit'tir. Aynı partinin bugünkü Genel Başkanı Baykal'ın 1990 yılında kontrgerilla ve benzeri yapılardan devletin temizlenmesi gerektiği konusunda TBMM'ye önerge verdiği de unutulmamalıdır. Aynı Baykal'ın bugün Ergenekon'un avukatlığına soyunması anlaşılabilir değildir. Baykal'ın darbeci anlayışın yanında yer alan görüntü ve açıklamaları, hem askeri darbelerin kapattığı CHP'nin kendi geçmişine hem de askeri darbelerin mağduru olmuş, bu sebeple istikballeri karartılmış Devrimci Sol görüşe mensup gençlerin hatırasına karşı da büyük bir haksızlıktır. Baykal'ın kapatma davasında yargıyı saygıya davet etmesi, Ergenekon soruşturmasında yargının saygınlığını ve bağımsızlığını unutması açık bir çifte standardın ifadesidir" iddialarında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 19:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?