4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Eski kitap satıcıları dertli

Malatya'da, eski kitap satıcıları olarak bilinen sahaflar, işlerin durgunluğundan şikayetçi.

Atatürk Caddesi İstanbul Pasajı'nda faaliyetini sürdürmeye çalışan sahaflar çarşısı esnafı, ilgisizlikten dolayı sayılarının günden güne azaldığını ileri sürdü. Sekiz yıldır sahaflık mesleğini sürdüren Fahir Kaya, "İki yıl öncesine kadar eski ders kitapları satışları gelir kaynağımızın büyük bir bölümünü oluşturuyordu. Milli Eğitimin kitapları ücretsiz olarak dağıtması elimizdeki kitapları çöpe atmamıza sebep oldu. Bu uygulamayla beraber ders kitabı satışımız bittiği gibi yardımcı kitapların satışı da durdu" dedi.

Roman satışlarının bir hayli düştüğünü de kaydeden Kaya, "Roman okuyucusunun ilgi göstermemesi nedeniyle ikinci el roman satışlarımız durmuş durumda. Okumak için kitap alan vatandaş sayımız bir hayli düşük. Buna karşın üniversiteye hazırlık için raflarda bulundurduğumuz yardımcı kaynaklara ilgi bir hayli fazla" diye konuştu.

Bu şartlarda eski kitapçılık mesleğini sürdürmenin bir hayli zor olduğunu ifade eden Kaya, "Ama benim burada bu mesleğe başlamamdaki en önemli sebeplerden birisi kitabı sevmek oldu. Tabi bunun yanında kitap okumayı çok seviyorum. Öğrencilere araştırdıkları konularda yardımcı olmak en büyük mutluluğumuz oldu. Benim yanıma gelen insanlar müşteriden çok, alıştığımız tanıdığımız yüzler. Onun dışında çarşımızda yabancı yüzlere pek rastlayamıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaya, "Roman türü kitaplarımız sadece raflarımızı süslüyor. Satışlarımızın büyük kısmını üniversiteye hazırlık kitapları oluşturuyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?