4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Eski mezunlar yemekte buluştu

Eski adıyla Turan Emeksiz yeni adıyla Malatya Lisesi'nin 1976-1977 dönemi mezunları yemekte bir araya geldi.

Asmaaltı Lokantası'nda düzenlenen yemeğe, yemeği organize eden Yusuf Sümer Yalçın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği (MESD) Başkanı öğretmen Mehmet Balkış ile 76-77 mezunları katıldı.

Dönemin 872 mezunundan ulaşılabilenleri 31 yıl sonra yeniden buluşturmayı amaçladıklarını belirten Yusuf Sümer Yalçın, bu arada Ali Kazgan'ın İstanbul'da bir göreve atanacağına dair bilgilerinin olduğunu, bu yemeğin bir anlamda veda yemeği de olabileceğini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan da, yaptığı konuşmada, İstanbul'da bir göreve atanmasına ilişkin beklentilerinin nereden, hangi nedenlerden kaynaklandığını özetledikten sonra, kendi ailevi koşullarının bir görev yeri değişikliğine uygun bir dönem oluşturması nedeniyle İstanbul'da bir görev beklentisi olduğunu, bu görevin Vali Yardımcılığı ya da bir ilçe kaymakamlığı olabileceğini kaydetti.

Organizasyon komitesi başkanı Yalçın, günün anısına, üzerinde adının hat sanatıyla yazıldığı bir tabağı Ali Kazgan'a hediye etti.

Yemek, mezunlardan Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği (MESD) Başkanı öğretmen Mehmet Balkış'ın ud ile çalıp söylediği ve eşlik edilen şarkı ve türkülerle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 15:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?