3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Esnaf, caminin jammer'ına öfkeli

Malatya'da, camiye takılan jammerın kapsama alanı gerekenden fazla olunca esnaftan tepki geldi. Telefonla görüşemeyen esnaf şikayetçi. Müftülük ise uygulamanın namazın huşusu için yapıldığını söyledi
Malatya'nIn Akçadağ İlçesi'ndeki Çarşı Camii'ne takılan jammer (frekans önleyici) ilginç bir tartışmanın fitilini ateşledi. Namaz saatlerinde devreye giren jammer'dan caminin çevresinin de etkilenmesi nedeniyle işleri aksayan esnaf şikayetçi oldu. Akçadağ Müftüsü Burhan Barut, 'Vatandaş isterse kaldırırız' derken, İmam Kadir Özdağlar 'Cemaat istedi diye takmıştık' dedi.


Namaz esnasında cemaatten bazılarının cep telefonlarını açık bırakması nedeniyle, Çarşı Camii İmamı Kadir Özdağlar, 2 yıl önce Müftülük'e başvurarak camiye jammer taktırdı. Cihaz namaz saatlerinde açılıp daha sonra kapatılıyordu. Ancak iddiaya göre jammer, olması gerekenden geniş etki alanına sahip. Bu nedenle sadece camiyi değil civardaki tüm esnafı da etkiliyor. Yine iddaya göre, kapatılması unutulunca esnaf da zor durumda kalıyor.

HUZURLU NAMAZ İÇİN
Cami imamı Kadir Özdağlar, 'Cemaatin görüşü alınarak yapıldı. Namazda huşu olsun diye taktık. Sadece namaz süresinde devreye sokuluyor. Çevreyi de rahatsız etmiyor. Şikayet gelmedi. Gelseydi dikkate alırız. Cihaz takıldıktan sonra daha huzurlu namaz kılınmaya başlandı' dedi.
Akçadağ Müftüsü Burhan Barut ise 'Bakıyorsunuz tam namaz üzerindeyken, değişik melodilerde müzik çalmaya başlıyor. Bu da namaza konsantrasyonu düşürüyor. Cemaat istediği için o cihaz takıldı. Bize şikayet de gelmedi. Vatandaşa sorarız. Taraftar değilse kaldırırız' diye konuştu

Akşam
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 06:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?