4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Esnafa vergi borcu uyarısı

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, esnafa toplantı yaparak vergi borçlarının yıllık yüzde 3 faiz oranıyla taksitlendirilmesinin bir fırsat olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Özkan, beraberindeki kurum çalışanları ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek, burada oda başkanlarına ve esnafa vergi borçlarının taksitlendirilmesi uygulamasını anlattı. Toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile çok sayıda oda başkanı ve esnaf katıldı.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, "Vergi borçları ödenmediği her ay içinde 2.5 oranında gecikme faizi işliyor. Yıllık bazda ise uygulanan faiz oranı yüzde 30. Ödenmediği sürece bu faiz işliyor. Önceki uygulamada yıllık faiz oranı yüzde 24'tü. Yeni uygulamaya göre yıllık yüzde 3 oranındaki faizle 18 aylık taksitlendirme imkanı getirildi. Daha önceki faiz oranı yıllık yüzde 30'dur. Şu andaki yüzde 3 oranındaki faiz oranını ne kadar büyük olduğu anlaşılacaktır. İhmal etmeyin. 28 Kasım tarihine kadar mutlaka bir dilekçe ile bağlı bulunduğunuz vergi dairelerine başvurunuz" dedi.
Özkan, esnaftan verilen fırsatı iyi değerlendirmelerini istedi.


Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise, yıllık yüzde 30 faiz oranından yüzde 3 faiz oranına indirilmesinin iyi ve güzel bir gelişme olduğunu, ancak yaşanan krizden dolayı esnaf ve sanatkarın durumunun iyi olmadığını söyledi. Keskin, yaşanan krizin en büyük sıkıntısını esnafın çektiğini belirterek, "Vergi dairesi başkanımıza çok ihtiyacımız var. Biz esnaf olarak kazandığımız kadar vergi vermeyi her zaman seve seve veriyoruz. Bizler çocuklarımızın nafakasını kesiyoruz, ama vergimizi kesmiyoruz. Ancak krizden etkilendiğimiz bir gerçektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 21:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?