2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Esnafın kredi sıkıntısı bitmiyor

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, "Esnaf ve sanatkarlara verilmiş olan kredilerin kullanımı konusunda, bankalar, kanun ve yönetmenlikler gereği sorunlar gittikçe büyümektedir" dedi. 

Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren yaptığı açıklamada, "Kooperatife müracaat eden bir esnafın, kredi alabilmesi için yapılan istihbarat sonucunda çek ve kredi kartlarından dolayı takibe düştüğünden esnaf, kredilerimizi kullanmakta güçlük çekmektedir. Esnafın yüzde 60'ı çek ve kredi kartlarından dolayı protesto olmuştur. Çek ve kredi kartlarından dolayı protesto olan esnaf için bankalar tarafından bir alt limit belirlenmelidir. Ekonomik sıkıntı yaşayan esnafın kooperatif kredilerini kullanabilmesi için şartlar daha uygun hale getirilmeli. Eğer bir düzenleme yapılmazsa, 2007 yılında hiçbir esnaf ve sanatkarın kooperatiflerden kredi alması mümkün olmayacaktır" ifadelerini kaydetti. 

İç piyasanın mutlaka canlanması için hükümetin bazı iyileştirmeler yapması gerektiğini ifade eden Evren, "Hükümet esnaf için bazı fedakarlıklar yapmalıdır. İç piyasalar eğer böyle durgun giderse, ileride tıkanmalara sebep olacaktır. Hatta çek ve kredi kartları da kullanamaz hale gelecektir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 14:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?