3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Evde bakım hizmeti sürüyor

Malatya Sağlık Müdürlüğü'nün geçen yıl hizmet vermeye başladığı Evde Bakım Hizmeti'nden talep edilen hastaların yararlandırıldığı bildirildi.

Malatya'da 9 ayda 95 kayıtlı hastaya 372 kez Evde Bakım Hizmeti verildiği belirtildi.
Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Malatya yerel haberlerde 24.02.2009 tarihinde ‘Taç Ailesinin Yaşamı İçler Acısı’ başlıklı haberinde yer alan Yıldırım Taç isimli hasta gündeme getirilmiştir. İlimiz Yeşiltepe Yeşilkaynak mahallesi 8.sok. No:27 de ikamet eden 1973 doğumlu Yıldırım Taç isimli hasta Müdürlüğümüz Evde Bakım Birimi tarafından en son 24.02.2009 tarihinde saat 16:00 da evinde ziyaret edilip fizik muayenesi yapılmıştır. Hastamız araç içi trafik kazası sonucu cervikal medulla spinalis injurisi sonucu quadripleji ile Evde Bakım Birimi tarafından takip edilmektedir" denildi.
Yapılan açıklamada, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Evde Bakım Birimi hakkında da bilgi aktarılarak, şunlar belirtildi:

"Sağlık Bakanlığımızın genel sağlık politikaları çerçevesinde, İl Sağlık Müdürümüzün özverili ve yoğun çabaları ile Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde açılmıştır. Şu anda Malatya Devlet Hastanesi poliklinik binası 2. katında 2 poliklinikte evde bakım ünitesi ile ilgili hizmet vermektedir. Resmi olarak Mayıs 2008 ortalarında açılan birim, fiilen Mayıs 2008 sonunda hasta kabul etmeye başlamıştır. Başlangıçta 1 doktor,1 sağlık memuru ve 1 hemşire ile hasta ziyaretlerini sürdüren Evde Bakım Birimi Ekibi özverili çalışmaları ile Malatya halkına hizmet verme çabası içerisindedir. Bu doğrultuda şu ana kadar 95 kayıtlı hastamıza 372 kez ev ziyaretlerinde bulunulmuş ve bu ziyaretlerde hastalarımızın tıbbi muayene kontrolleri, kan ve idrar tetkikleri, yara pansumanları, çeşitli sonda uygulamaları yapılmıştır. Ayrıca psikolojik destekte bulunulmuş ve hastalığı ile ilgili olarak kendisi ve aile yakınları bilgilendirilmiştir. Yine hastalığı ile ilgili olarak eğitimleri verilmiş ve yatalak hasta bakımı ile ilgili bilgilendirici ve eğitici el broşürleri sunulmuştur."
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 12:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?