3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Evde hasta bakım eğitimi

Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı Programı'na öğrenci alınacağı bildirildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdiresi Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye’de ilk defa İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından açılması planlanan ve üniversite senatosu tarafından onaylanan Evde Hasta Bakımı Programına , 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılında Yüksek Öğretim Kurumu tarafından ek kontenjanla öğrenci alımına başlanacaktır" dedi.

"Hastanın yaşam kalitesini yükselten, hastanın özelliklerini tanıyabilen, günlük bakımını yapabilen, fizyoterapi ve meşguliyet terapisi yapabilen, hasta odası düzenleyebilen, yatak içi ve dışı egzersizler yaptırabilen, hastayı rahatlatabilen, hastayı yataktan kaldırabilen, hastaya ilaç verebilen, özel hastalıklarda bakım yapabilen, ilk yardım uygulayabilen, evde hasta bakımı yapabilen eğitimli sağlık elemanı yetiştirmektir" diyen Karabulut, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Bu programın açılması durumunda öğrencilerin mezuniyet tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Yükseköğretim Kurumu tarafından mezun olan öğrenciler için devlet kurum ve kuruluşlarında uygun kadrolar oluşturulması ve öğrencilerimizin istihdam edilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışılmış olup bu konuda ciddi bir eksikliğin olması nedeniyle bu bölümün açılmasının gelecekte oldukça faydalı olduğu görüşündeyiz. Evde Hasta Bakımı Programının açılması ve Öğrenci Alımına Başlanması için gerekli çalışmalar yapılmış ve Yükseköğretim Kurumuna sunulmuştur. Türkiye’de ilk defa açılacak olan bu programın öncelikle yaşadığımız bölgeye ve ülkemize faydalı olacağı inancındayız."

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 15:45:08
Güncelleme :31 Mart 2009 Salı 15:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman serttaş IP: 85.104.200.xxx Tarih : 7.06.2009 00:40:19

sizi tebrik ediyorum. gerçekten bu alanda çok büyük bir eksiklik var.