2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Fabrika alanının belediyeye verilmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası alanının büyük bölümünün Malatya Belediyesi'ne verilmesi konusunda bir basın toplantısı düzenledi. 

Şeker İş Sendikası bahçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Aslanoğlu, Türkiye Şeker A.Ş. yetkilileriyle Ankara'da görüştüğünü, Malatya Şeker Fabrikası'nın üretimini sürdürebilmesi için en az 330 dönüm alana ihtiyaç bulunduğunun kendisine iletildiğini belirterek, "900 dönüm alandan 190 dönüm Şeker Fabrikası'na verilmiş. Bu kadar yerle üretimin mümkün olmadığı bize iletildi. Fabrikanın üretimini sürdürebilmesi için 330 dönüm alan fabrikaya verilsin, gerisi belediyenin olsun" şeklinde konuştu. 

Fabrikanın üretimini sürdürmesi gerektiğini, yılda 200 milyon YTL Malatya ekonomisine katma değerinin bulunduğunu ifade eden Aslanoğlu, "Fabrikaya yılda 100 bin kamyon girip çıkıyor. 7 bin çiftçi yararlanıyor. Bu nedenle fabrika kesinlikle üretimini sürdürmelidir" diye konuştu. 

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise, sendika genel merkezlerinin konuyu yargıya taşıdığını söyleyerek, "Biz bu mücadeleyi sürdürürken sanki arazinin belediyeye verilmesine karşıyız gibi anlaşılıyoruz. Biz fabrikanın üretimini sürdürülmesi noktasında alanın kalmasını istiyoruz. Geri kalanın belediyeye verilmesine karşı değiliz. Şeker Fabrikası'ndan 80 bin kişi ekmek yiyor. İşsizlik sorunun birinci sırada olduğu ülkemizde fabrikalar kapatılıp soruna iyice sorun eklenmesin istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 22:45:21
Güncelleme :7 Eylül 2006 Perşembe 04:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?