4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Fabrikanın bir kısmı belediyeye

Malatya Şeker Fabrikası arazisinden 306.5 dönümlük bir alanın Malatya Belediyesi'ne devredildiği bildirildi. 

Malatya Şeker Fabrikası alanındaki yaklaşık 307 dönümlük alanın Malatya Belediyesi'ne devri için bir tören düzenlendi. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Cemal Akın, Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Yetiş, Müdür Yardımcısı Nuri Kalkan, 2. Bölge Tapu Sicil Müdür Vekili İbrahim Baloğlu ile Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, özelleştirme kapsamında olan kamu kurum ve kuruluşların gayrimenkullerinin Malatya Belediyesi'ne devredilmesi için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, gerek Meyvecilik Araştırma Enstitüsü, gerek Sümer Fabrikası, gerek Şeker Fabrikası gayrimenkulleri ile son olarak da geçtiğimiz hafta yine Sümer Holding’e ait 21 dönümlük bir gayrimenkulü Malatyalıların hizmetine sunmak üzere Malatya Belediyesi'ne kazandırdıklarını söyledi. 

Amaçlarının sözkonusu bu alanların 3-5 kişilik gruplara değil, bütün Malatya'ya hizmet etmesini sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Akın, özetle şunları söyledi:
"Şeker Fabrikası'na ait birkısım gayrimenkullerin Malatya Belediyesi'ne devri hususunda çalışmalarımız devam ediyordu. Bununla ilgili olarak Ankara'da Genel Müdürümüzle görüşmüştüm. Ankara'ya gittiğimizde Şeker Fabrikası Genel Müdürümüzle görüşmüştüm. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan hafta sonunda Elazığ'a gelmesi nedeniyle Malatya ile ilgili bilgi edindiler. Biz Malatya'daki gelişmeleri kendilerine arzettik. Sümer fabrikası tarafından Belediyemize devredilen alanda parkımızı bitirdiğimizi söyledik. Şeker fabrikası alanını sordu. Biz de tapu devir işlemlerinin sürdüğünü söyledik. Kendisi hemen Devlet Bakanı Cemil Çiçek'e talimat buyurdu, Cemil Çiçek de Genel Müdürümüzle görüştü, bunun üzerine devir işlemleri hızlandı."

Başkan Akın'ın konuşmasının ardından 306.5 dönümlük Şeker Fabrikası arazisinin Malatya Belediyesi'ne devri ile ilgili imzalar atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?