6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Fareler, 'Atmaca'dan kaçamadı

1 hafta önce bir ATM cihazından 160 bin YTL parayı çalan şebeke, ''Atmaca'' adlı operasyonla yakalandı.

1 hafta önce bir bankaya ait ATM cihazından gece 160 bin YTL parayı çalarak götürdükleri iddia edilen 4 kişilik şebeke, polisin ''Atmaca'' adlı operasyonu sonucunda yakalandı.

Malatya'da 14 Aralık 2007 günü Tekel Sigara Fabrikası'nın bahçesinde bulunan bir bankaya ait ATM cihazının alarmını devre dışı bırakarak kasa kısmını oksijen tüpü yardımı ile kesmek suretiyle açan şebeke üyeleri, kasadaki toplam 160 bin YTL tutarındaki parayı alarak kayıplara karışmıştı.

Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan Atmaca adlı operasyon sonucunda olayın şüphelisi olarak tespit edilen Aydın K., Turgut K. ve Mustafa K. adlı kardeşler Osmaniye'de, Fikret S. adlı şüpheli ise Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı. Aynı şebekenin Sivas ve Aksaray illerinde de aynı bankaya ait ATM cihazlarının arka kapağını açtıkları, ancak kasayı açamadıkları tespit edildi. Şahısların aynı bankaya ait ATM cihazlarını açmaya çalışması ise dikkat çekti.

Şebeke ile birlikte ATM cihazının soyulmasında kullanılan malzemelerle boş kasalar da ele geçirildi.
Çaldıkları 160 bin YTL'nin yerini polise söyleyemeyen şebeke üyelerinin üzerinden çıkan toplam paranın ise bin YTL'yi geçmediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2007 Cumartesi 15:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?