3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Fatura tahsilatı uyarısı

Elektrik dağıtım şirketinin PTT ve bankalar dışında elektrik faturası tahsilatı yetkisi vermediği hatırlatılıp, vatandaşlar uyarıldı.


Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş (FEDAŞ) tarafından yapılan açıklamada, "Son zamanlarda bazı kişi veya yetkili bayii görüntüsü verilmiş yerlerin komisyon alarak fatura tahsilatı yaptığı ihbarları gelmektedir.
Müdürlüğümüz vezneleri, anlaşma yapılmış PTT ve Banka şubeleri dışında hiçbir kişi veya kuruluşa tahsilat yetkisi verilmemiştir. Müdürlüğümüz alacağının başka birisi tarafından tahsil edilmesi hakkına kimse sahip değildir" denildi.


"PTT acentelerinin de, bankaların da hiçbir şekilde müdürlüğümüz faturalarını üçüncü kişilere tahsil ettirme yetkisi bulunmamaktadır. Denetimi olmayan ve vergi kaybına yol açan,abonelerimizin mağdur olmasına neden olabilecek bu tip uygulama yapanlar hakkında gerekli kovuşturmanın yapılması amacı ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır" denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:
"Ayrıca; abonelerimizin de mağdur olmamaları için Müdürlüğümüz Tahsilat Vezneleri ile Müdürlüğümüzce anlaşma yapılan PTT ve Banka Şubeleri dışında kalan hiçbir kişi veya bayii görüntüsü verilmiş tahsilat merkezlerinde faturalarını tahsil ettirmemeleri gerekmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?