2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Fazıl Say, Malatyalıları büyüledi

Dünyaca ünlü piyanist Fazlı Say, Malatya’da verdiği konserde izleyenleri adeta büyüledi.

Doğuş Otomotiv’in sponsor olduğu, "Türkiye Yollarında Bir Virtüöz" projesinin 11. durağı olan Malatya’da dünyaca ünlü piyanist Fazlı Say, müzikseverlerle buluştu. İnönü Üniversitesi Kampüsü’ndeki konserde konuşan Fazıl Say, Anadolu kentinde ilgi görmekten memnun olduğunu dile getirdi. Bilet gelirlerinin okullarda sağlık taraması yapılması amacıyla Ayhan Şahenk Vakfı’na bağışlanacağı bildirilirken, bugüne kadar 2 bin 250 çocuğun kapsamlı olarak sağlık taramasından geçirildiği ifade edildi.

Konseri izlemeye gelen üniversite öğrencileri, Fazlı Say’ın şehirlerinde konser vermesinden dolayı mutlu olduklarını söylediler.

NİHAT ABACI-MALATYA (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 17:18:22
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET NECATİ IŞIK IP: 195.175.162.xxx Tarih : 1.04.2004 15:05:31
Gardaşım, biz çocukluğumuzda Fazıl Say dinledik mi ki klasik müzik sever olalım. O zamanlar bir İdil Biret vardı.7-8 yaşında harika çocuk deniyordu. Biz de ona imrenip kendimizi harika gurubuna sokmaya çalışırdık, ama olmazdı, olamazdı. Harika olamadık ama İpekçi Sokağının 940'lı 950'li çocuklarının hepsi ulaştıkları durumlardan ne kadar gurur duysalar yeridir.Hatta o tarihlerdeki Malatya'nın bütün çocuklarını ayni gurur tablosuna sokmak isterim. Bach'ı belki dinlemediler, anlamadılar ama hiç olmazsa kumparsitayı,tuna dalgalarını dinleyip sevdiler. Tıpkı,evlerini,şehirlerini,ebeveynlerini ve bütün komşu ve arkadaşlarını sevdikleri gibi.Ne mutlu bize.... Üçayakla da oynadık, tango da . vals de yaptık.İpekçi sokağının bütün ailelerinin kaydı bende mevcut.İnşallah hikâyelerini de yakında yazıp ölümsüzleştireceğim. Şimdilik KENTHABER'e teşekkürlerimi,selam ve sevgilerimi yolluyorum. Allah bize de bir Fazıl Say nasip etsin diyorum.Hoşçakalınız.MEHMET N.IŞIK