6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Fen lisesinin TUBİTAK başarısı

Malatya Fen Lisesi öğrencisi TÜBİTAK'ın 15. Ulusal Kimya Olimpiyatlarında Türkiye 6'ncısı oldu. Olimpiyatlarda başarı sağlayan 52 öğrenciden sadece 6'sının devlet okulu öğrencisi olduğu ve bunlardan birisinin ise Malatya Fen Lisesi öğrencisi olduğu bildirildi.


Malatya Fen Lisesi'nde düzenlene törende, TÜBİTAK 15. Ulusal Kimya Olimpiyatlarında Türkiye genelinde yapılan sınavda 1. aşama sınavını geçen 52 öğrenciden birisi olan ve aynı zamanda Türkiye 6.'sı olan Ezgi Güngördü'ye altın ve kalem hediye edildi.


Fen Lisesi Müdürü Erol Canpolat, 15. Ulusal Kimya Olimpiyatında 1. aşama sınavını Türkiye genelinde 52 öğrenci geçti. Bu öğrencilerin sadece 6'sı devlet okullarında, diğerleri ise özel okullarda eğitim görüyor. Öğrencimiz bu sınavda Türkiye 6.'sı oldu" dedi.


Okul Aile Birliği Başkanı İzzet Ünsalan ise, öğrenciyi başarısından dolayı tebrik ederek, bundan sonrada aynı başarıya sürdürülmesini beklediklerini dile getirdi.


Törende Ezgi Güngördü'ye altın ve kalem verilirken, öğretmenlerine ise kalem hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 18:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat kaloğlu IP: 85.98.65.xxx Tarih : 19.06.2007 20:17:48
ben dicle üniversitesi kimya öğretmenliği bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. malatya'dan 15. ulusal kimya olimpiyatlarında önemli bir başarı gelmesi beni çok gururlandırdı. Ezgi Güngördü'ye ve malatya fen lisesi öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Umarım böyle başarılar artarak devam eder. geleceğin bir öğretmeni olarak Ezgi'ye ve Ezgi gibi bilime gönül vermiş tüm Malatya'lı öğrencilere başarıler diliyorum. TEŞEKKÜRLER...