2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Feribot faciası unutulmadı

Malatya'da Karakaya Baraj Gölü'nde 29 Ağustos 2002 tarihinde meydana gelen feribot faciasında hayatlarını kaybeden 13 kişinin yakınları, facianın 4. yıldönümünde de Karakaya Baraj Gölü'ne giderek karanfil bıraktı. 

Malatya'nın Battalgazi İlçesi ile Elazığ'ın Baskil İlçesi arasında yük ve yolcu taşımacılığı yaparken, üzerindeki 44 kişi, 4 kamyon, 1 minibüs ve 1 taksiyle alabora olması sonucunda batan Baskil Kaymakamlığı'na ait feribotta hayatını kaybeden 13 kişinin yakınları, Karakaya Baraj Gölü'ne giderek karanfil bıraktı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, daha önce düzenledikleri resmi anma törenini bu yıl yetkililerin verdikleri sözü yerine getirmemekle suçlayıp protesto ederek yapmadılar. Ölenlerin bazı yakınları Karakaya Baraj Gölü'nün Atabey İskelesi Mevkii'nde feribotun battığı alana yakın bir mesafede durarak, halen bir bölümü suyun üzerinde olan feribotun yakınındaki göle karanfil atıp, dua okudu. Bazı bayanlar gözyaşlarını tutamadı. Karakaya Baraj Gölü'ne karanfil bırakanlar daha sonra Şehir Mezarlığı'na giderek, burada yan yana duran ve üzerinde "Feribot Faciasında Ölenler" ibaresi yazılan mezarların başında dua okudu. Ölenlerin yakınları mezarlıkta gözyaşlarına boğuldu. 

Bu arada, avukat Abdulkadir Artan, aradan 4 yıl geçmesine karşın halen davaların devam ettiğini söyledi. Ölenlerin yakınlarından Aslan Ergin ise, feribotun yasalara göre işletilmediğini ileri sürdü.
Öte yandan, 29 Ağustos 2002 tarihinde meydana gelen feribot faciasında Sevim Gülgen, Hakkı Gülgen, Yeter Gülgen, Haşim Gülgen, Sevim Ergin, Necla Ergin, Zühre Ertem, Makbule Tay, Sıtkı Güzel, Mehmet Güzel, Mehmet Ali Demir, Kasım Gülgen ve Mehmet Berk hayatını kaybetmişti. Mehmet Berk ile Kasım Gülgen'in cesetlerine ulaşılamamıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 14:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?