6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Fidyeciler yakayı ele verdi

Borç ödemeye geldi 39 gün rehin kaldı Elleri ve ayakları koli bandıyla bağlı olarak 39 gün Malatya’daki bağ evinde fidye için tutulan Türk asıllı Hollanda vatandaşı İskender İnce (32), polisin oluşturduğu özel ekip tarafından kurtarıldı.

İSKENDER İnce ile ağabeyi İsrafil İnce (35) 25 Eylül 2007’de Hollanda’da yanında çalıştıkları Aslan A.’nın 10 bin Euro borcunu ödemek için İstanbul’a geldi. Alacaklı olan Mehmet Emin Şahin’in (63) yanına giden iki kardeşin getirdikleri para az bulundu. Şahin ve adamları, İskender İnce’yi kaçırdı ve ağabeyi İsrafil İnce’yi 40 bin Euro getirmesi için serbest bıraktı. Hollanda’ya giderek 40 bin Euro’yla geri dönen İsrafil İnce, 22 Eylül 2007’de fidyeyi ödedi. İnce Ailesi, verilen paraya rağmen İskender İnce’nin serbest bırakılması üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu ve polisten yardım istedi.

Gasp Büro Amirliği ekipleri İskender İnce’yi kurtarmak için operasyon başlattı. Dedektifler Avcılar’da oturduğunu tespit ettikleri Mehmet Emin Şahin’ni takibe aldı ve buluştuğu kişiler tek tek belirlendi.

POLİSE SARILIP AĞLADI

İskender İnce’nin Malatya’nın Yeşilyurt Semti’nde bir bağ evinde tutulduğunun belirlenmesi üzerine 10 kişilik özel bir ekip oluşturuldu ve Malatya’ya gönderildi. İstanbul’da kalan çete üyeleri ile sıkı bir pazarlık başlatan dedektifler, fidye miktarını 130 bin Euro’ya kadar indirdi. İskender İnce’nin annesi Cemile İnce, parayı vermek için fidyecilerden Erkan S.(57) ile Bahçelievler’de buluştu.

Parayı alıp gitmeye hazırlanan Erkan S. ile gözcü arkadaşı İsmet A. yakalandı. Malatya’da hazır bekleyen özel ekip de harekete geçerek Mehmet Ekici (30), Ertan Keleş (33), Erdinç Taşdemir(40) ve Mehmet Emin Şahin’i gözaltına aldı. Perişan bir halde bulunan İskender İnce, kendisini kurtaran polislere sarılarak ağladı.

Olaya karışan Tarık D. (43) de Bursa’da yakalandı. Operasyonda 10 bin Euro, bıçak, bir tabanca, iki polis kelepçesi ele geçirildi. Mehmet Emin Şahin, "Onun patronuyla birlikte otomobil kiralama şirketi kuracaktık. Bunun için ona 250 bin Euro vermiştim. Ancak daha sonra bu iş olmadı. Paramı da alamadım. Olay günü bana sadece 10 bin Euro gönderince çok kızıp paramı almak için böyle bir yola başvurdum" diye ifade verdi.

Mehmet Ekinci, Ertan Keleş, Erdinç Taşdemir ve Mehmet Emin Şahin Malatya’da tutuklandı. Bülent A.(35) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İstanbul’da yakalanan Erkan S., İsmet A. ile Bursa’da yakalanan Tarık D. ise mahkemeye sevk edilecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 17:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?