30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Film festivali şartları açıklandı

1. MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ ŞARTLARI AÇIKLANDI

1.Malatya Uluslararası Film Festivali'nin (MUFF) 26 Kasım - 2 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılacağı belirtilip, şartlarının açıklandığı bildirildi.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Malatya Valisi Ulvi Saran'ın himayesinde; Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, 26 Kasım - 2 Aralık 2010 tarihleri arasında hayata geçirilecek. Festival'in program ve organizasyonu, daha önce Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'yle adını duyuran İstanbul Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Özel İdaresi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası festivalin hayata geçirilmesinde büyük destek veriyor.

Festival film programının oluşturulması; yan etkinliklerin ve onur ödülleri sahiplerinin belirlenmesi; festival programında yer alan yarışmaların ön ve ana jürilerinin belirlenmesi gibi konularda yetkili olan Danışma Kurulu; 16 yıl boyunca İstanbul Film Festivali'nin yönetiminde görev almış Ali Sönmez; sinema yazarı, FIPRESCI genel başkan yardımcısı ve SİYAD Üyesi Alin Taşçıyan; Türk sinemasının en önemli isimlerinden oyuncu İzzet Günay; tiyatro ve sinema oyuncusu Kenan Işık; yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz ve

oyuncu Nehir Erdoğan'dan oluşuyor" şeklinde belirtildi.

"Festival süresince 65'i uzun metraj olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 100'e yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim programında 2010 yapımlarının yanı sıra, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyicilerle buluşacak.

Sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkanı da bulacak.

Festival programında yer alacak filmler; Resmi Seçki: Yarışma, Galalar, Panorama (Dünya Sineması), Japon Sinemasının Yedi Yüzü, Ödüllü Belgesel Filmler, Kemal Sunal'ın Anısına, Yaprak Dökümü, Görme ve İşitme Engelliler İçin Filmler, Çocuk Filmleri, Dünya Tersine Dönse Senden Vazgeçmem, Ödüllü Kısalar ve Onur Ödülü başlıkları altında gösterilecek" denilen açıklamada daha sonra şunlar belirtildi:

"MUFF ilk yılından başlayarak her yıl, filmleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş, Türk sinemasının iki büyük ismine 'Festival Onur Ödülü' verecek. Bu yıl verilecek ödüllerde, sanatçılar ödüllerini Açılış Gecesi'nde alacak. Ayrıca en sevilen filmlerinden biri, yıllar sonra beyazperde de bir kez daha gösterilecek. Sanatçılar bu gösterimlerde sevenleriyle buluşacak.

Türk sinema tarihinin önemli bir yapıtı, festival kapsamında yenilenerek Malatyalı sinemaseverlere sunulacak, Festival'in ardından bu filmin yeni kopyası ulusal sinema arşivine kazandırılacak.

Ayrıca Festival'in yan etkinlikleri olarak ücretsiz sinema kursları, atölyeler, sergiler, söyleşi ve paneller de bir hafta boyunca Malatyalıların ilgisine sunulacak.

Festival Danışma Kurulu ve Yarışma Seçici Kurulu tarafından belirlenecek olan filmler, yarışma ana jürisi tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında değerlendirilecek.

Uluslararası Altın Kayısı Uzun Metraj Film Yarışması için son başvuru tarihi 1 Ekim 2010.

Yarışmaya katılmak isteyen ve festivalin www.malatyafilmfest.com adresinde duyurulan Festival Yönetmeliği'nde belirtilen özelliklere uygun olan film sahiplerinin bu tarihe kadar Festival Merkezi'ne başvurmaları gerekmekte.

Ön elemeden geçerek, yarışmalı bölüme kabul edilen yerli ve yabancı toplam 12 film; yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, film eleştirmeni, sinema tarihçisi, sinema öğretim üyesi ve gazetecilerden oluşan 7 kişilik ana jüri tarafından değerlendirilecek. Ön elemeyi geçip yarışmaya hak kazanan filmler ve ana jüri üyelerinin isimleri, Ekim ayı sonunda yapılacak Festival Basın Toplantısı'nda katılımcılara ve basına duyurulacak. Ödüle değer görülen filmler ve sanatçılar ödüllerini 2 Aralık 2010 Perşembe gecesi

yapılacak olan Festival Ödül Töreni'nde alacak.

1. MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ ŞARTLARI AÇIKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 15:59:03
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 17:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?